• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vanko68 - специалист
Я обясни как го виждаш в изчисленията си ,че с реверса по вода е по-евтино...
denuchi - специалист
Кое е по евтино може да се поспори. Два 4-тни вентила ще са около 200 лв., че и по малко. Малко труд е ето ти готова система с реверсия по газ. Обръщането по вода мисля че бяха 12 крана или 4 бр. трипътни вентили. Предполагам, че крановете ще са 1-1/4". х 20 лева. С 3-пътните още по скъпичко. Но и каквото решиш да правиш първо погледни дали управлението може да извършва тази операция.
kpacи - специалист
За реверс по вода са необходими 8 обикновени крана и малко тетки.
dj_marti79 - специалист
Колеги, моля за съвет.
Поставих бързоварче за кафе - 500W на един радятор и установих че поддържа около 45 градуса. Ако вържа една Мидеа 12-ка с топлообменник към локалното парно ще мога ли да поддржам 4 радятора (само един Етаж) на около 45 градуса? Поне да не ми мръзнат мазето и стълбите. Нали Мидеята отдава 3,6kW?
vanko68 - специалист
1- кога прави измерването с бързовара ? Сега ли ???? Не смяташ ли,че то е погрешно в смисъла си? Ако извадиш радиатора на студ,дали ще е пак с 45 гр???
2- "...само един етаж ..." и от колко м2 е тоя етаж,че сме виждали и по 200 м2
3- Мидеята е 3,6 Квт ( поне така пишат ) ,но при +7 гр...На -7 едва ли има 2 Квт,а на -15 едва ли и 1,0......
4- не казвам всичко това,за да те откажа,най-малкото аз ще го искам....
dj_marti79 - специалист
Тези 4 точки ме накараха да се позамисля.
1. май бешеоколо 0 оС навън. Миналата зима ама бързоварчето проби към маса от непрекъснатата работа. 45 оС беше само в горния край, но радятора е доста голям.
2. 55 м2
3. добре де, при -7 ще си паля парното :lol:
4. няма да се откажа но как да започна?
Благодаря за вниманието.
TechnoKom - помощник
Здравейте,
виждам, че ползвате електромагнитни вентили по системите, които си правите и реших, че следният линк може да ви е полезен: http://technokom.bg/bg/ventili
Успех!
dj_marti79 - специалист
Здравейте колеги.
Едно време слагахме на локалното парно два нагревателя за бойлер с обща мощност 6kW и теподдържаха водата топла. Моля Ви да ми обясните - сега аз ако сложа с топлбообменник към парното, един климатик 24-ка чиято топлинна мощност е 6kW , ще мога ли да поддържам водата топла ??? Или с други думи тези 6kW равни ли са на онези 6kW?
Предварително благодаря.
fbr - майстор
Равни са. Разликата е че, при термопомпата мощността не е константна през целия температурен диапазон на външната и вътрешната температура.
dj_marti79 - специалист
Здравейте колеги.
Моля за съвет. Ето тук ми се подмята някаква стара българска машина. Позната ли ни е? Като за начало може ли да се направи нещо с нея, да я взимам ли? Как се свързва за да я пробвам преди да я взема? Какво представлява този по-малкия съд, за какво служи?
Благодаря предварително.

Прикачен файл

DSC00076.JPG
DSC00076.JPG (86.9 KиБ) Видяна 4399 пъти

Прикачен файл

DSC00077.JPG
DSC00077.JPG (71.52 KиБ) Видяна 4399 пъти

Прикачен файл

DSC00078.JPG
DSC00078.JPG (69.86 KиБ) Видяна 4399 пъти
  • 1
  • 38