Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ebahti - майстор
:-D
wentii - специалист
Абе теорията е голяма работа-като я знаеш за какво ти е практика :?: :) :) :)
kam34 - специалист
Майстора го уволних и сам ще си я правя :wink:
ebahti - майстор
kam34 написа:
явно не си случил на майстор...или си голем катил,както ида е-ако зададеш смислен въпрос-ще получиш и компетентен отговор........ама не и от лаиците у форума :-k
Делян - специалист
kam34 написа:
Това е първата правилна стъпка към един ремонт. Действай и ще се справиш. А наклоните си ги докарай със замазката грубо, след това с плочките - окончателно.
marian1 - майстор
Делян написа:
kam34 написа:
Това е първата правилна стъпка към един ремонт. Действай и ще се справиш. А наклоните си ги докарай със замазката грубо, след това с плочките - окончателно.
много смешно изказване.....то по твойта логика,сигурно си имаш чифлик,и си затворил цикъла на продуктите .... :lol:

колега,фиксираш си сифона,ако ти е квадратна банята в центъра, или пък където мислиш че трябва да е,ако не знаеш,лепни една снимка - все ще се намери някой "лаик" да те консултира тук-че гледам сте настроени срещу :-D взимаш един мастар и си правиш майките покрая на стената примерно на 20 см от края й- потърси из темите как се праят майки- а към сифона на мастара ковеш един пирон който ограничава мастара и да виси 12-3 мм под сифона - нали трябва да има плочка - бъркаш замазката и разнасяш с мастара- последно което ми идва на ум-може да сипеш и добавка -примерно водно стъкло за да не попива замазката- принципно в баните има мозайка която замества хидроизолациите- теб те съветвам че е нужно да има....Успех!
kam34 - специалист
Ясно, кова стоманени пирони с които си давам наклона :lol: на мастара колкото реша.

Я кажи някаква пропорция за това водно стъкло, че досега само ядове с него. Като сложа повечко стяга цимента като гипс, така и не можах да го уцеля :?
chapara - майстор
Никво СТЪКЛО,ТВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,ТО СЕ СЛАГА ЗА БЪРЗО СТЯГАНЕ ПРИ РАБОТА В ХИДРОТЕХНИЧЕСКОТО СТРОИТЕЛСТВО ЗА под вода.Направи си замазката с мозайка-без да я търкаш и с един куршум -два заека и замазка и хидроизолация :wink: Изображение
marian1 - майстор
колега,няма да влизам в спор с теб,напиши си думата "водно стъкло" в гуглата и се дообразовай за какво се използва - и чак тогава казвай,кое е глупост и кое не! :)

П.С. Не съм писал стоманени пирони а пирон- и това си е класически метод на правене на ограничител.Да, горната идея за неизшлайфана мозайка също е много добра-плочките ще се бетонират към така грапавата повърхност.
chapara - майстор
Приятелю marian1
,сам казваш че последното което ти идва на ум е да сложиш водно стъкло ,а слагал ли си някога за да видиш наистина че няма да можеш да изработиш замазката още повече като за под на баня, защото аз преди години съм пробвал :-D Ефекта беше че се изхвърли замазката,кофите и количката в която имаше замазка :-D Ако не си го правил недей да хвърляш бомби на незнаещите тука.Далеч съм от мисълта да се заяждам.Мисля че съм се образовал ,когато ми е било времето ,а и образованието ми е строително :wink:

Тема "Под на баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: