Мечтата на всяка домакиня
estorm - специалист
Вместо дебел 2 мм пвц какво мислите за кантирането на вратичките с алуминиев ?
Последна промяна от estorm на съб сеп 11, 2010 9:01 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
ако ти харесва и те устройва цената :2thumbs:
estorm - специалист
Цената не е висока. Въпроса е има ли визия и смисъл . Освен това има два варианта на кант. Единия е с пластмасов ъгъл на сглобката, а другия е просто ряз на 45 градуса. Аз нe намирам снимки на подобни и затова искам мнения дали си струва идеята.
Освен това ме интересува и какво се слага по ъглите на гърба над плота когато има коминно тяло . И как се свързва това с водобранната лаисна ?
solo5 - майстор
визията е според това как искаш да ти изглежда кухнята
при определени обстоятелства става супер, при дурги не се връзва и става кич :roll:
ZEDYCUS - майстор
Качвам ти две снимки, да видиш как седи тая алуминиева лайсна под 45 градуса.Монтирал съм ги вътрешно на витрини с широчина на лайсната 1 по 1 см(лепено със силикон),гърба също е с такъв кант 1по 1см,а има и такава за външно монтиране , вместо кант с дебелина 2 см. Трябва да имаш пендула да ги резнеш, с ножовка не става под 45 градуса.
estorm
Цената не е висока. Въпроса е има ли визия и смисъл . Освен това има два варианта на кант. Единия е с пластмасов ъгъл на сглобката, а другия е просто ряз на 45 градуса. Аз нe намирам снимки на подобни и затова искам мнения дали си струва идеята.
Освен това ме интересува и какво се слага по ъглите на гърба над плота когато има коминно тяло . И как се свързва това с водобранната лаисна ?
За водобранната лайсна около комина ли става въпрос. Ето и една снимка за лайсна около комин. Има външни и вътрешни ъгли за водобранна лайсна. А за визията както ти хареса на теб.

Прикачен файл

DSC00646.JPG
DSC00646.JPG (60.74 KиБ) Видяна 7228 пъти

Прикачен файл

DSC01358.JPG
DSC01358.JPG (153.36 KиБ) Видяна 7242 пъти

Прикачен файл

DSC01465.JPG
DSC01465.JPG (133.68 KиБ) Видяна 7242 пъти
estorm - специалист
Благодаря за снимките.
Надявам се и други да пуснат по нещо .
Точно кича ме притеснява защото ще се откроява много на тъмен фон . Иначе ако кантирам то ще е за всички горни и долни вратички .
Нямам намерение да ползвам вътрешен само външен кант които е специално за 18 мм. За горните 2 които са остъклени и правоъгълни направо ще сложа алуминиев профил за вратичка. Пендулата не е проблем ами острият ъгъл които се получава. Май онзи другият с пластмасовия ъгъл е по добрият вариант незнам дано се появи някой да каже категорично :roll:
P.S. За ъглите на водобранната незнаех значи те ми решават задачата, ами с вертикалните снадки на гърба / м/у долен и горен ред шкафове / с какво се скриват ? Може би 15х 15 винкел ?
10x10 нестава , че гърба май е 11мм.
Последна промяна от estorm на нед сеп 12, 2010 12:38 am, променено общо 1 път.
ZEDYCUS - майстор
Ъгълът не е остър, а 90 градуса.Като на рамка за картина.Аз лично ако слагам 1-ин алуминиев профил, ще сложа и на всякъде другаде. Въпрос на вкус.
estorm - специалист
ZEDYCUS написа:
Ъгълът не е остър, а 90 градуса.Като на рамка за картина.Аз лично ако слагам 1-ин алуминиев профил, ще сложа и на всякъде другаде. Въпрос на вкус.
Направо ти разцепва главата този алуминий ако забравиш отворена горна врата и се хакнеш на нея :?
ZEDYCUS - майстор
Е ще ходиш с каска в кухнята. :) най много.Това в кръга на шегата. Не забравяй вратите отворени. :)
estorm - специалист
ZEDYCUS написа:
Е ще ходиш с каска в кухнята. :) най много.Това в кръга на шегата. Не забравяй вратите отворени. :)
:lol: Аз съм висок и не ме притеснява ама половинката ще спре да готви , ако стане злополука ... :?

Тема "алуминиев кант вратички и ъгли на гърба ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: