• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
solo5 - майстор
ти си има разказал играта на тия :-D :2thumbs: :partyman:
sonofsyn - специалист
:error:
направо ме разби, значи купих 2 парцела по постновление 4 което ти отрежда право на строеж до 35 кв.м, и 2 та случая е вадено удостоверение за вещни тежести и няма такова като ел провод аз на добра воля отидох в е-он да ми трасират този ел провод, сега чакам да видя каво ще ми върнат
ArturDent - Почти Безобиден
То е ясно - щом са ЕОН ще ти сложат по 11 метра от двете страни на електропровода (твоето е вилна зона, щом е до 35 кв.м.). Така са им наредили от централата във Варна.
Но си има закон - нека го впишат в съда, за да видим как ще стане. Трябва заповед на кмета и по някакъв начин да докажат, че за този електропровод (сервитут) е платено обезщетение или е подарен от държавата общината, преди ти да купиш парцела.
Виж закона (преходни и заключителни разпоредби) там пише до коя дата са трябвало да си впишат правата. И се консултирай с адвокат.

П.П. За тия които не знаят какво е сервитут - това е право на преминаване през определен имот. В случая от ЕОН. Земята е твоя, но нямаш право да строиш в цитираните отстояния, не можеш да садиш и овошки.
sonofsyn - специалист
5 метра е сервитута от оста на ел повода, по обновените наредби. това е от обслужваемата страна. човека се оказа човек и само нарисува оста, със забележка да се спазва наредба 3 и 16 при изготвяне на ПУП.
Арту пусни още някое фото!!
sonofsyn написа:
Арту пусни още някое фото!!
Ето ... подготовка за настилка около къщата. Вече е готова ама не съм снимал...може би към началото на другата седмица...

П.П. Колоната, стената и улука не са криви, от фотоапарата е ;)

Изображение
Може ли още снимки да качиш,темата е доста интересна.Благодаря предварително :)
vladimir_varna написа:
Може ли още снимки да качиш,темата е доста интересна.Благодаря предварително
Ето ти ... с настилка (ще има павета върху нея)
Изображение

И мазилка, хастар само. Ще има топлоизолация отгоре.
Изображение
mulltex - помощник
Привет, гледайки снимките в мен възникнаха няколко въпроса:

1. Интересува ме защо си решил да правиш втора плоча на къщата?
2. Имаш ли таванско помещение в този покрив?
3. Смяташ ли някога да вдигаш още един етаж отгоре?
4. С каква ограда мислиш да заграждаш двора?

Извинявам се ако някои от въпросите са разисквани в темата, но не отделих време да изчета всички коментари :)

И не на последно место - благодаря ти за подробното и изчерпателно обяснение :)
1. Втората плоча - ами първоначалната идея беше гредоред, който исках да се вижда (отвътре). В голямото помещение не исках да имам колони. Но ми трябваха греди по 6м минимум (късата страна). Убедиха ме че, първо конструктивно е много трудно без колони (многоооо-дебели греди) и второ не мога да намеря качествен материал в за толкова дълги греди. Единствения вариант остана желязо-бетон (с обратни греди).

2. Таванско помещение - има естествено, но необитаемо ;) За помещения, които няма да ползвам, няма да влагам пари. Паметници "за децата" няма да строя. Освен това пода не е равен - има обратни греди които стърчат на 40 см. Но пък таваните на основните помещения са равни и нямат трегери. Виж т.1.

3. Втори етаж - не. Виж т.2.

4. Ограда - вечно зелен жив плет. Малко оградна мрежа пред него, колкото да маркира границата на парцела. Може би само от страната на улицата нещо по-масивно.
Leon - специалист
ArturDent написа:
............................................
2. ........................ За помещения, които няма да ползвам, няма да влагам пари. Паметници "за децата" няма да строя.
...........................................

:2thumbs:
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: