направо ме разби, значи купих 2 парцела по постновление 4 което ти отрежда право на строеж до 35 кв.м, и 2 та случая е вадено удостоверение за вещни тежести и няма такова като ел провод аз на добра воля отидох в е-он да ми трасират този ел провод, сега чакам да видя каво ще ми върнат
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
solo5
- майстор
448 мнения в "Започна се... (Блог на строеж на къща)"
sonofsyn
- специалист
направо ме разби, значи купих 2 парцела по постновление 4 което ти отрежда право на строеж до 35 кв.м, и 2 та случая е вадено удостоверение за вещни тежести и няма такова като ел провод аз на добра воля отидох в е-он да ми трасират този ел провод, сега чакам да видя каво ще ми върнат
ArturDent
- Почти Безобиден
То е ясно - щом са ЕОН ще ти сложат по 11 метра от двете страни на електропровода (твоето е вилна зона, щом е до 35 кв.м.). Така са им наредили от централата във Варна.
Но си има закон - нека го впишат в съда, за да видим как ще стане. Трябва заповед на кмета и по някакъв начин да докажат, че за този електропровод (сервитут) е платено обезщетение или е подарен от държавата общината, преди ти да купиш парцела.
Виж закона (преходни и заключителни разпоредби) там пише до коя дата са трябвало да си впишат правата. И се консултирай с адвокат.
П.П. За тия които не знаят какво е сервитут - това е право на преминаване през определен имот. В случая от ЕОН. Земята е твоя, но нямаш право да строиш в цитираните отстояния, не можеш да садиш и овошки.
Но си има закон - нека го впишат в съда, за да видим как ще стане. Трябва заповед на кмета и по някакъв начин да докажат, че за този електропровод (сервитут) е платено обезщетение или е подарен от държавата общината, преди ти да купиш парцела.
Виж закона (преходни и заключителни разпоредби) там пише до коя дата са трябвало да си впишат правата. И се консултирай с адвокат.
П.П. За тия които не знаят какво е сервитут - това е право на преминаване през определен имот. В случая от ЕОН. Земята е твоя, но нямаш право да строиш в цитираните отстояния, не можеш да садиш и овошки.
Може ли още снимки да качиш,темата е доста интересна.Благодаря предварително 
mulltex
- помощник
Привет, гледайки снимките в мен възникнаха няколко въпроса:
1. Интересува ме защо си решил да правиш втора плоча на къщата?
2. Имаш ли таванско помещение в този покрив?
3. Смяташ ли някога да вдигаш още един етаж отгоре?
4. С каква ограда мислиш да заграждаш двора?
Извинявам се ако някои от въпросите са разисквани в темата, но не отделих време да изчета всички коментари
И не на последно место - благодаря ти за подробното и изчерпателно обяснение
1. Интересува ме защо си решил да правиш втора плоча на къщата?
2. Имаш ли таванско помещение в този покрив?
3. Смяташ ли някога да вдигаш още един етаж отгоре?
4. С каква ограда мислиш да заграждаш двора?
Извинявам се ако някои от въпросите са разисквани в темата, но не отделих време да изчета всички коментари
И не на последно место - благодаря ти за подробното и изчерпателно обяснение
ArturDent
- Почти Безобиден
1. Втората плоча - ами първоначалната идея беше гредоред, който исках да се вижда (отвътре). В голямото помещение не исках да имам колони. Но ми трябваха греди по 6м минимум (късата страна). Убедиха ме че, първо конструктивно е много трудно без колони (многоооо-дебели греди) и второ не мога да намеря качествен материал в за толкова дълги греди. Единствения вариант остана желязо-бетон (с обратни греди).
2. Таванско помещение - има естествено, но необитаемо ;) За помещения, които няма да ползвам, няма да влагам пари. Паметници "за децата" няма да строя. Освен това пода не е равен - има обратни греди които стърчат на 40 см. Но пък таваните на основните помещения са равни и нямат трегери. Виж т.1.
3. Втори етаж - не. Виж т.2.
4. Ограда - вечно зелен жив плет. Малко оградна мрежа пред него, колкото да маркира границата на парцела. Може би само от страната на улицата нещо по-масивно.
2. Таванско помещение - има естествено, но необитаемо ;) За помещения, които няма да ползвам, няма да влагам пари. Паметници "за децата" няма да строя. Освен това пода не е равен - има обратни греди които стърчат на 40 см. Но пък таваните на основните помещения са равни и нямат трегери. Виж т.1.
3. Втори етаж - не. Виж т.2.
4. Ограда - вечно зелен жив плет. Малко оградна мрежа пред него, колкото да маркира границата на парцела. Може би само от страната на улицата нещо по-масивно.
Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература