Смятам тук да споделя с вас една идея ,която при мен работи вече от 3 години. В апартамента си направих цялостен ремонт и естествено не можах да пропусна и тоалетната .А там имаше една гадна ниша зад седалото с тръбите за чистата и нетолко чистата вода. Идеята ми беше да ги скрия и заедно с тях да скрия и казанчето ....... ама как да пускаш водата на скрито казанче и тогава
след дълго чесане
. Тъй като тогава се занимавах малко и с автоаларми , ми хрумна да пускам казанчето с машинка от централно заключване . Хода и е горе-доло колкото и на камбанката на казанчето . Естествено , нужно е и 12V постоянно напрежение ,но с адапторче и едно малко акумулаторче нещата се оправят . Има и малко електроника по пускането но ако има мераклии ще постна и схемата и снимки на моето произведение . И накрая се получи една гладка красива стена с бутон за стълбищно осветление който пуска водата .Хем модерно , хем достатъчно ниско да го пускат децата .
- 1
- 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gigantor
- помощник
18 мнения в "Една идея за .....Тоалетната"
gattaka
- специалист
Едно време с баща ми бяхме направили директно от тръбата да се пуска с един магнет винтил на 220V,но налягането не беше достатъчно....
Колега добра си го измислил,добре ще е наистина да пуснеш малко снимки!
А сега ми идва на ум,че по подобен начин можеш да си направиш
скрито обикновено казанче с висяща чиния и да стане като тези,които са по 400лв,бвз да даваш толкова пари
Колега добра си го измислил,добре ще е наистина да пуснеш малко снимки!
А сега ми идва на ум,че по подобен начин можеш да си направиш
скрито обикновено казанче с висяща чиния и да стане като тези,които са по 400лв,бвз да даваш толкова пари
shulio
- специалист
Моето съм го направил по същия начин точно на това място но пусковия механизъм е аналогов
. Един бутон за 15-20 лв един лостов механизъм за него който да дърпа клапана на обикновеното казанче. Още по добре става ако се направи стената над бутона да е от винкелна рамка, на която се лепят плочките и когато имаш авария отваряш и сервизираш квото ти трябва. Отстрани рамката се фугира със силикон хем за да стои хубаво и все едно няма врата хем да е лесно за отваряне когато се наложи.
sstefanov
- майстор
И като ти спрат тока не може да си пуснеш водата?
Имам вградени казанчета на Grohe, в които проблемът е решен много елегантно с малко пневматика. Бутонът за пускане е цилиндър с въздух, който подава налягането по тръбичка към изпълнителния механизъм. Няма ток, магнитни вентили и всякакви други излишни неща.
Имам вградени казанчета на Grohe, в които проблемът е решен много елегантно с малко пневматика. Бутонът за пускане е цилиндър с въздух, който подава налягането по тръбичка към изпълнителния механизъм. Няма ток, магнитни вентили и всякакви други излишни неща.
- 1
- 2
Тема "Една идея за .....Тоалетната" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература