• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gigantor - помощник
Смятам тук да споделя с вас една идея ,която при мен работи вече от 3 години. В апартамента си направих цялостен ремонт и естествено не можах да пропусна и тоалетната .А там имаше една гадна ниша зад седалото с тръбите за чистата и нетолко чистата вода. Идеята ми беше да ги скрия и заедно с тях да скрия и казанчето ....... ама как да пускаш водата на скрито казанче и тогава :? след дълго чесане :idea:. Тъй като тогава се занимавах малко и с автоаларми , ми хрумна да пускам казанчето с машинка от централно заключване . Хода и е горе-доло колкото и на камбанката на казанчето . Естествено , нужно е и 12V постоянно напрежение ,но с адапторче и едно малко акумулаторче нещата се оправят . Има и малко електроника по пускането но ако има мераклии ще постна и схемата и снимки на моето произведение . И накрая се получи една гладка красива стена с бутон за стълбищно осветление който пуска водата .Хем модерно , хем достатъчно ниско да го пускат децата .
solo5 - майстор
пусни подробни снимки, ако имаш :roll:
gigantor - помощник
Снимки нямам в момента , но скоро ще си направя кушията да сваля стената и да снимам . Ако нещо по основно те интересува питай .
gattaka - специалист
Едно време с баща ми бяхме направили директно от тръбата да се пуска с един магнет винтил на 220V,но налягането не беше достатъчно....
Колега добра си го измислил,добре ще е наистина да пуснеш малко снимки!
А сега ми идва на ум,че по подобен начин можеш да си направиш
скрито обикновено казанче с висяща чиния и да стане като тези,които са по 400лв,бвз да даваш толкова пари :-D
shulio - специалист
Моето съм го направил по същия начин точно на това място но пусковия механизъм е аналогов :). Един бутон за 15-20 лв един лостов механизъм за него който да дърпа клапана на обикновеното казанче. Още по добре става ако се направи стената над бутона да е от винкелна рамка, на която се лепят плочките и когато имаш авария отваряш и сервизираш квото ти трябва. Отстрани рамката се фугира със силикон хем за да стои хубаво и все едно няма врата хем да е лесно за отваряне когато се наложи.
danisaw - специалист
Както бе споменато по-горе,тази технология е измислена с магнит винтила,но не е подбрена така че браво за замисъла,полезна идея \:D/
sstefanov - майстор
И като ти спрат тока не може да си пуснеш водата?

Имам вградени казанчета на Grohe, в които проблемът е решен много елегантно с малко пневматика. Бутонът за пускане е цилиндър с въздух, който подава налягането по тръбичка към изпълнителния механизъм. Няма ток, магнитни вентили и всякакви други излишни неща.
tarlyo - специалист
Колко е хода на този бутон?
shulio - специалист
не съм го мерил но сигурно от 3 до 5 см там някъде
  • 1
  • 2

Тема "Една идея за .....Тоалетната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: