Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Е, че какво е особеното на тая схема? То ако може да се изведе извод от вътре само за регулатора, нямаше да има питане тук.
mirk - майстор
Оригинално се свързва фаза на R нула на LN и лампа на L. Аз ги обръщам малко нещата иначе нищо не е чак толкова особено :lol: само дето досега всички твърдяха че този терморегулатор не ставал да управлява контактор :lol: ето че става :wink: даже икономисва една жица. Явно тези изказващи подобни твърдения просто не са го виждали какво има нарисувано на него или не са се замисляли как да му сложат контактор. И тръгва една приказка, майстора каза че не може :lol:
lenko71 - специалист
Само дето на горния терморегулатор има само две клеми и единствения начин за свързване на контактор към него е посочения от engineer, но аз не бих го препоръчал или направил някъде.
MamaMy - майстор
lenko71 написа:
Само дето на горния терморегулатор има само две клеми и единствения начин за свързване на контактор към него е посочения от engineer, но аз не бих го препоръчал или направил някъде.
:2thumbs:
Явно всеки говори за неговия модел терморегулатор без да е виждал другите модели. На този кръглия на Фламината има два изхода за лампа, но те представляват просто кухи нитчета на които аз не бих рискувал да закача каквото и да било друго. Не бих рискувал и да вадя терморегулатора дори и един сантиметър. Той и така си е много негоден и често залепва и прегрява бойлера.
mirk - майстор
Възможно е, аз говоря за този на който съм дал линк към производителя му при него става, друг модел не ми е попадал.
При моя модел бойлера го закачам на клемите за лампата но те по нищо не се различават от третата с означение R за оригинално свързване на фазата. Ако Фламина са се изхитрили и сложили някви боклуци за свързване на лампа е друг въпрос. Ако е толкова калпав Фламинския терморегулатор, сигурно и бойлера няма да е по-стока :lol:
filmatoplo - майстор
Само да не прекъснете Нулата , Мирк оригинално когато няма да се слага контактор -към клема Ел и клема Ер какво се свързва -щото там дават някакво ключе. :?
mirk - майстор
Оригиналната схема е R - фаза бойлер, LN - нула за бойлера и лампата, L - фаза за лампата.

Това ключе е контакта на терморегулатора който е вътре в кръглия корпус. Разгледай линка на производителя има хубава картинка. Просто някой умник се е изхитрил и е обединил регулатора и защитата в един корпус като е направил едната връзка вътрешно.

Пак повтарям това е за регулатор РАСТ от бойлер Дипломат преди 12години http://www.rastbg.com/regulator.htm Явно Фламината е с друг подобен където подобни упражнения не минават.
filmatoplo - майстор
Сега ми стана ясно -разменил си малко местата. :) щом става.
valentin112 - специалист
Един въпрос към отварялите тоя модел /Фламина/ бойлери. Ситуацията е следната: прекъснал терморегулатор, смених го със същия модел. Работи :supz: , но интервалите на вкл. - изкл. са много чести, започва още от 30 градуса. Едва достига до 50 градуса...след 7-8 часа работа. Обяснението ми е многото натрупан котлен камък около нагревателя и тръбичката на сондата на терморегулатора. Явно няма да се размине отварянето за почистване на варовика. Кой е най-лесния начин? Ползвам темата на колегата, за да не отварям нова за същия бойлер. ПП...май не ми е достатъчно IQ-то за отварянето на тоя бойлер :?
baretata_7_62 - специалист
Ако преди да се скапе терморегулатора си е работил нормално и след като си го сменил е почнал да дава отклонения, значи причината е в регулатора, или не си го пставил добре или и той самия си не става. А че има за чистене си има, и е препорачително да се почиства, за да ти изкара повече време. Никой никаде до сега не чух да си е отворил здравия бойлер за да го почисти, най много за смяна на анод максимум :) Според зависимост от твърдоста на водата но на едно 3-5 годни е хубаво да се чистят :)

Тема "контактор за бойлер ФЛАМИНА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: