Е, че какво е особеното на тая схема? То ако може да се изведе извод от вътре само за регулатора, нямаше да има питане тук.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy
- майстор
35 мнения в "контактор за бойлер ФЛАМИНА"
mirk
- майстор
Оригинално се свързва фаза на R нула на LN и лампа на L. Аз ги обръщам малко нещата иначе нищо не е чак толкова особено
само дето досега всички твърдяха че този терморегулатор не ставал да управлява контактор
ето че става
даже икономисва една жица. Явно тези изказващи подобни твърдения просто не са го виждали какво има нарисувано на него или не са се замисляли как да му сложат контактор. И тръгва една приказка, майстора каза че не може 
MamaMy
- майстор
lenko71 написа:Само дето на горния терморегулатор има само две клеми и единствения начин за свързване на контактор към него е посочения от engineer, но аз не бих го препоръчал или направил някъде.
Явно всеки говори за неговия модел терморегулатор без да е виждал другите модели. На този кръглия на Фламината има два изхода за лампа, но те представляват просто кухи нитчета на които аз не бих рискувал да закача каквото и да било друго. Не бих рискувал и да вадя терморегулатора дори и един сантиметър. Той и така си е много негоден и често залепва и прегрява бойлера.
mirk
- майстор
Възможно е, аз говоря за този на който съм дал линк към производителя му при него става, друг модел не ми е попадал.
При моя модел бойлера го закачам на клемите за лампата но те по нищо не се различават от третата с означение R за оригинално свързване на фазата. Ако Фламина са се изхитрили и сложили някви боклуци за свързване на лампа е друг въпрос. Ако е толкова калпав Фламинския терморегулатор, сигурно и бойлера няма да е по-стока
При моя модел бойлера го закачам на клемите за лампата но те по нищо не се различават от третата с означение R за оригинално свързване на фазата. Ако Фламина са се изхитрили и сложили някви боклуци за свързване на лампа е друг въпрос. Ако е толкова калпав Фламинския терморегулатор, сигурно и бойлера няма да е по-стока
filmatoplo
- майстор
Само да не прекъснете Нулата , Мирк оригинално когато няма да се слага контактор -към клема Ел и клема Ер какво се свързва -щото там дават някакво ключе. 
mirk
- майстор
Оригиналната схема е R - фаза бойлер, LN - нула за бойлера и лампата, L - фаза за лампата.
Това ключе е контакта на терморегулатора който е вътре в кръглия корпус. Разгледай линка на производителя има хубава картинка. Просто някой умник се е изхитрил и е обединил регулатора и защитата в един корпус като е направил едната връзка вътрешно.
Пак повтарям това е за регулатор РАСТ от бойлер Дипломат преди 12години http://www.rastbg.com/regulator.htm Явно Фламината е с друг подобен където подобни упражнения не минават.
Това ключе е контакта на терморегулатора който е вътре в кръглия корпус. Разгледай линка на производителя има хубава картинка. Просто някой умник се е изхитрил и е обединил регулатора и защитата в един корпус като е направил едната връзка вътрешно.
Пак повтарям това е за регулатор РАСТ от бойлер Дипломат преди 12години http://www.rastbg.com/regulator.htm Явно Фламината е с друг подобен където подобни упражнения не минават.
filmatoplo
- майстор
Сега ми стана ясно -разменил си малко местата.
щом става.
valentin112
- специалист
Един въпрос към отварялите тоя модел /Фламина/ бойлери. Ситуацията е следната: прекъснал терморегулатор, смених го със същия модел. Работи
, но интервалите на вкл. - изкл. са много чести, започва още от 30 градуса. Едва достига до 50 градуса...след 7-8 часа работа. Обяснението ми е многото натрупан котлен камък около нагревателя и тръбичката на сондата на терморегулатора. Явно няма да се размине отварянето за почистване на варовика. Кой е най-лесния начин? Ползвам темата на колегата, за да не отварям нова за същия бойлер. ПП...май не ми е достатъчно IQ-то за отварянето на тоя бойлер 
baretata_7_62
- специалист
Ако преди да се скапе терморегулатора си е работил нормално и след като си го сменил е почнал да дава отклонения, значи причината е в регулатора, или не си го пставил добре или и той самия си не става. А че има за чистене си има, и е препорачително да се почиства, за да ти изкара повече време. Никой никаде до сега не чух да си е отворил здравия бойлер за да го почисти, най много за смяна на анод максимум
Според зависимост от твърдоста на водата но на едно 3-5 годни е хубаво да се чистят 
Тема "контактор за бойлер ФЛАМИНА" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература