Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
BAlexandrov написа:
Уреда измерва разлика в плътността на средата - от там нататък си ти :)
На мен точно такава ми беше логиката - ако е като Multifinder уреда - да мери плътност на средата, би трябвало тръбата да я отчете като кухина, все пак не е малка. Тези дни като се видя с повече лев и отивам да поръчвам.
BAlexandrov - специалист
Този е 1 към 1 с моя китайския, само дето той беше 30 лв, а този 130 :) Дано е по-добър!
Сега като се замисля не съм сигурен за плътността че мери... за дърво да - мери разлика в капацитивността на средата /която се мени с плътността/, но при метал - ще го хване като метал /вероятно с индукция както метал детекторите/, а за ток пък хваща жица под напрежение без да тече ток по нея :? , а ако тече е по-чувствително..
Така или иначе се мери като го сложиш на място, което знаеш че няма тръба, калибрираш прага да е малко под задействане при това положение и почваш да местиш...
mirk - майстор
Имам Metallifinder http://www.umarex-laserliner.de/content ... &Itemid=48

Метал открива доста добре, за проводници под напрежение имам чувството че е много чуствителен и задейства много рано, резултата е че дава много голяма зона и реално не можеш да разбереш къде е кабела с приемлива точност. Какъвто и да вземеш не му се доверявай на 100%
Chefo77 - майстор
mirk написа:
Имам Metallifinder http://www.umarex-laserliner.de/content ... &Itemid=48

Метал открива доста добре, за проводници под напрежение имам чувството че е много чуствителен и задейства много рано, резултата е че дава много голяма зона и реално не можеш да разбереш къде е кабела с приемлива точност. Какъвто и да вземеш не му се доверявай на 100%
Благодарско за съвета!
А на каква дълбочина открива надеждно кабели?
mirk - майстор
По параметри 50мм ако има включен уред мисля че е даже и повече.
Chefo77 - майстор
Kumay написа:
Multifinder Pro - Това е истината! Добро качество - добра цена! А и нищо не ти пречи да пробваш в магазина. При "Баш майстора" трябва да има Laserliner.
След 3 години ... БЛАГОДАРЯ :lol: :lol: :lol:
Първия опит, знаеш, даде голяма греда за замазката. Но пък на стена открива перфектно кухините на тухла единичка от онези с 3 дупки :lol: :lol: И тръбите на климатика ги откри без грешка, в същата тази замазка!
ZEDYCUS - майстор
И аз ти благодаря, когато търсих преди 2 месеца скенер- прочетох темата ти и се обзаведох със същия. :partyman: При мен се получи след дъжд качулка, пробих и скъсах едновременно 2 кабела под напрежение и тогава взех скенера ,но вече мога да се застраховам преди да дупча смело. :-D Разказа ми се играта докато ги оправя кабелята.
И от скенера съм доволен и от Продавача му! :prayer:
Пак се събра да почерпя, че пак бях при него в петък. :partyman:
Chefo77 - майстор
Пък аз умувам ... дали да не си поръчам един лазерен нивелир на същата марка ... Те такъв ...
jekasus - майстор
За покривчето пара нямаш, за лазер имаш :-D
Иначе с добри показатели за немного големи стаи.
Chefo77 - майстор
Пара има, не искам да ги давам за нещо с такова предназначение като таван на склад :lol: :lol:
Пък и знаеш, че съм малко особен в това отношение ... инструментът си е инструмент. Прави ми душевна чекия да имам :lol:

Тема "Детектор за кабели/тръби/..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: