Ето 1 обща снимка и една на контролера. Вчера си говорихме с Пламен, че наистина с помпа на котелния кръг ще е по-добре, защото  наистина при работа на котела с пелети има голяма разлика от работата на твърдо гориво - тук пламъкът е доста по-динамичен, а конвекцията и движението на водата изостава. Със същата тръба е изпълнен кръга - 1 1/2", но смятаме, че с помпа ще е по-добре. Засега обаче ще остане така. Може би наистина външният датчик кара контролера да ограничи температурата на водата в радиаторния кръг.

Прикачен файл
DSC03180.JPG (110.82 KиБ) Видяна 4412 пъти
Прикачен файл
DSC03186.JPG (105.53 KиБ) Видяна 4413 пъти
.gif)
 , по горе писах за височината на която се слага вентила че е над метър разтоянието вход-изход на котела -ако вентила е така както е това е под минимума там 80 см .Аз вдигам вентила на едно парче тръба към 40 санта над котела и тогава завивам с коляно и слагам вентила и така циркулира.Ама и водата в котела трябва да е 80 градуса и тогава по осезателно започва циркулацията .Днес свързвах точно същото Виадрусче 35 клв само че без горелка -утре други ден ще го свърща -знаеш медни тръби спойки ,горелки , тясно , подводница.
 , по горе писах за височината на която се слага вентила че е над метър разтоянието вход-изход на котела -ако вентила е така както е това е под минимума там 80 см .Аз вдигам вентила на едно парче тръба към 40 санта над котела и тогава завивам с коляно и слагам вентила и така циркулира.Ама и водата в котела трябва да е 80 градуса и тогава по осезателно започва циркулацията .Днес свързвах точно същото Виадрусче 35 клв само че без горелка -утре други ден ще го свърща -знаеш медни тръби спойки ,горелки , тясно , подводница. 
 Антон пък ми показа друг вид -пращаш топлото по радиаторите и ако остане резерв го пращаш в буфера и след спад на котела  използваш енергията на буфера пак до спад 40гр.Абе врътки има много .
Антон пък ми показа друг вид -пращаш топлото по радиаторите и ако остане резерв го пращаш в буфера и след спад на котела  използваш енергията на буфера пак до спад 40гр.Абе врътки има много . Колко време минава до достигане от студен котел 20 гр до загряване на 80 гр.
 Колко време минава до достигане от студен котел 20 гр до загряване на 80 гр..gif)