Разминах се с кемпи поради причината че взех 180А на вики...инверторното Цо 2 с електрожена.....! Добра машина....!
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Ronin
- специалист
585 мнения в "Инверторни електрожени"
Ronin
- специалист
Аз имам 250 А Струна трансформаторна ,мога да я сравнявам само с нея...Вчера го пробвах работи отлично...няма го плющенето и пукането.....Все още не съм я тествал на макс...Утре смятам да я пробвам....колко и какво може...! Мобилноста обаче ми е по важна...!Струната тежи 57 кг. без ролката....72 кг...общо....! Няма носене....освен от двама души понеже е неудобна за хващане.....пък и омръзва да се правя на супер мен.....и да си дращя багажника на джипката...!
Ronin
- специалист
tzetzo160
- специалист
itzo1952 написа: Отказаха след гаранционен ремонт. Отказаха и да ми дадат някакъв документ, че ми отказват ремонт. Отказаха и да ми дадат дадат документ, че е бил при тях на сервиз. !
Не знам как е за по-малките машини, но при автомобилите съществува една дума "коланция", която значи след гаранционна гаранция. А именно, че ако скоро, след като ти е изтекла гаранцията се счупи нещо и то от правилна експлоатация гаранцията ти покрива ремонта! В оторизираните сервизи, като Булвария, ако отидеш примерно един месец след като е изтекла гаранцията и почват да те таксуват на общо основание. Щом обаче чуят вълшебната думичка, нещата се променят и се извъртат на 180 градуса! Например за повреден клапан в турбината казват, че нямат като резервна част клапана и трябва да сменят цялата турбина. Като им обясниш, че колата е в коланция и изведнъж чудо... въпроснят клапан вече го има и може да сменят само него!

tzetzo160
- специалист
Аз си взех един инвертор на Tecnomec, 100А и вече една година не е отказал да завари каквото ми е трябвало, като входна врата, гаражна врата и панти, скеле за лозинка и други по-дребни работи. С 2,5мм електроди работи перфектно и за не професионални цели се оказа супер машинка. Никога не е прегрявал и не му се е включвала защитата, и други неща, от които някои колеги се оплакаха по назад в темата.
agj
- майстор
tzetzo160 написа:Аз си взех един инвертор на Tecnomec, 100А и вече една година не е отказал да завари каквото ми е трябвало, като входна врата, гаражна врата и панти, скеле за лозинка и други по-дребни работи. С 2,5мм електроди работи перфектно и за не професионални цели се оказа супер машинка. Никога не е прегрявал и не му се е включвала защитата, и други неща, от които някои колеги се оплакаха по назад в темата.Ако е Vale100 като гледам техническата характеристика апаратчето е повече от прилично и аз гледах апарати от тази марка по магазините но като е неизвестна.. човек винаги проявява резерви но след като казваш че си доволен значи наистина са добри апаратите ..!
agj
- майстор
tzetzo160 написа:Vale 100 е да! А какво се разбира от техническата характеристика, понеже не съм на ясно? За 400лв го взех. Двама приятели имат телоподаващи на същата марка и са много доволни!За 400лв. е направо супер!
На повечето апарати от хоби клас ПВ-то не е повече от 35% на максимален ток а Vale 100 е на 50% .
ПВ –то се измерва за 10 минутна работа а това означава че апарата ще работи на 100 ампера - 5 мин. и 5 мин. ще почива И 100% на 80 Am -което означава че на 80 ампера ще работи без почивка . Което е много добре за този тип апарати.
Има температурен контрол т.е. при загряване се включва защитата.
Може да работи с електроди до 2,5мм Всички инвертори са правотокови и могат да работят със всякаква вид електроди .
Освен това апаратчето има ВИГ функция с контактно запалване (драскане) - можеш да сложиш ВИГ горелка с кранче и да заваряш например тънки ламарини -нераждавейка ,мед и др..
Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература