• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Ronin - специалист
Разминах се с кемпи поради причината че взех 180А на вики...инверторното Цо 2 с електрожена.....! Добра машина....!
Ronin - специалист
Аз имам 250 А Струна трансформаторна ,мога да я сравнявам само с нея...Вчера го пробвах работи отлично...няма го плющенето и пукането.....Все още не съм я тествал на макс...Утре смятам да я пробвам....колко и какво може...! Мобилноста обаче ми е по важна...!Струната тежи 57 кг. без ролката....72 кг...общо....! Няма носене....освен от двама души понеже е неудобна за хващане.....пък и омръзва да се правя на супер мен.....и да си дращя багажника на джипката...!
Ronin - специалист
marrrio написа:
Хубаво ще чакам да разбера и аз съм се навил да го взема
Машината е отлична....Работи безупречно....Заради нея вече продавам Со 2....250 А Струна....и 180 А Кракра......
tzetzo160 - специалист
itzo1952 написа:
Отказаха след гаранционен ремонт. Отказаха и да ми дадат някакъв документ, че ми отказват ремонт. Отказаха и да ми дадат дадат документ, че е бил при тях на сервиз. !

Не знам как е за по-малките машини, но при автомобилите съществува една дума "коланция", която значи след гаранционна гаранция. А именно, че ако скоро, след като ти е изтекла гаранцията се счупи нещо и то от правилна експлоатация гаранцията ти покрива ремонта! В оторизираните сервизи, като Булвария, ако отидеш примерно един месец след като е изтекла гаранцията и почват да те таксуват на общо основание. Щом обаче чуят вълшебната думичка, нещата се променят и се извъртат на 180 градуса! Например за повреден клапан в турбината казват, че нямат като резервна част клапана и трябва да сменят цялата турбина. Като им обясниш, че колата е в коланция и изведнъж чудо... въпроснят клапан вече го има и може да сменят само него! :shock:
tzetzo160 - специалист
Аз си взех един инвертор на Tecnomec, 100А и вече една година не е отказал да завари каквото ми е трябвало, като входна врата, гаражна врата и панти, скеле за лозинка и други по-дребни работи. С 2,5мм електроди работи перфектно и за не професионални цели се оказа супер машинка. Никога не е прегрявал и не му се е включвала защитата, и други неща, от които някои колеги се оплакаха по назад в темата.
agj - майстор
tzetzo160 написа:
Аз си взех един инвертор на Tecnomec, 100А и вече една година не е отказал да завари каквото ми е трябвало, като входна врата, гаражна врата и панти, скеле за лозинка и други по-дребни работи. С 2,5мм електроди работи перфектно и за не професионални цели се оказа супер машинка. Никога не е прегрявал и не му се е включвала защитата, и други неща, от които някои колеги се оплакаха по назад в темата.
Ако е Vale100 като гледам техническата характеристика апаратчето е повече от прилично и аз гледах апарати от тази марка по магазините но като е неизвестна.. човек винаги проявява резерви но след като казваш че си доволен значи наистина са добри апаратите ..!
tzetzo160 - специалист
Vale 100 е да! А какво се разбира от техническата характеристика, понеже не съм на ясно? За 400лв го взех. Двама приятели имат телоподаващи на същата марка и са много доволни!
agj - майстор
tzetzo160 написа:
Vale 100 е да! А какво се разбира от техническата характеристика, понеже не съм на ясно? За 400лв го взех. Двама приятели имат телоподаващи на същата марка и са много доволни!
За 400лв. е направо супер!
На повечето апарати от хоби клас ПВ-то не е повече от 35% на максимален ток а Vale 100 е на 50% .
ПВ –то се измерва за 10 минутна работа а това означава че апарата ще работи на 100 ампера - 5 мин. и 5 мин. ще почива И 100% на 80 Am -което означава че на 80 ампера ще работи без почивка . Което е много добре за този тип апарати.
Има температурен контрол т.е. при загряване се включва защитата.
Може да работи с електроди до 2,5мм Всички инвертори са правотокови и могат да работят със всякаква вид електроди .
Освен това апаратчето има ВИГ функция с контактно запалване (драскане) - можеш да сложиш ВИГ горелка с кранче и да заваряш например тънки ламарини -нераждавейка ,мед и др..
tzetzo160 - специалист
Тези неща не ги знаех - просто като го взимах се доверих на приятели, но тава което казваш много ме радва! Последното което ми каза, направо ме изуми. Ще ти бъда много благодарен, ако ми обясниш как мога да използвам тази ВИГ функция!
tzetzo160 - специалист
Дам, така си и мислех! Би било хубаво да видя на живо някъде възможностите и техниката на ВИГ заваряването. За маска мисля да кажа на приятелите ми да ми подарят за рождения ден, във всички случаи би вършила добра работа.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: