Всички въпроси за вилата.
lyki - специалист
MarSim написа:
Здравейте!
Извинявайте, че се намесвам във вашата тема с моя въпрос, но мисля, че не е толкова важен, че да отварям нова.
Проблемът ми е следния. Около вилата (по 1,20 м) обиколихме с бетонови пътеки и уж да е по-здраво и красиво - сложихме и бетонови плочи, като майсторите ни бяха добри и правеха всичко както трябва.
Това беше миналата есен. Тази пролет почти всички тротоарни плочи са изронени. Не знам какво са ни продали от борсата, но ги купихме за първо качество, а сигурно са 10-то, но явно си ни е личало, че не разбираме и са ни излъгали.
Показали са се кръгли камъчета. Даже не знаехме, че вътре е пълнеж, а не само бетон.
Има ли начин да забъркаме някаква "атомна смес" от цимент и още нещо и сами (лежейки по корем) да замажем отгоре плочите, за да не изчезнат и камъчетата. Много ни се иска да стане и здраво, защото като се сетя какви пари се пръснаха, направо ми се вдига кръвното.
Няма начин да закърпиш язвите върху плочките и да стане сполучливо. Виж нещо компонентно за цялата пърека , но ще има още разходи.
maci61 - напреднал
Здравейте колеги! Моля ви да ми помогнете със съвети. Как да наредя тротоарни плочи? Терена е около 500 кв.м отдолу е чакъл. Трябва ли да насипвам пясък или какво да е преди плочите? Ще съм ви благодарна за всякакви съвети. :?
GEORGI5959 - специалист
Марсим, да не би през зимата да сте разхвърляли върху плочките сол против замръзване?
GEORGI5959 - специалист
Маци, ако не е тайна какво ще преставлява, пътеки, площадки или едно цяло, защото както си го написала 500 кв. м. си е цяло игрище. И какво ще е предназначението/ от там и съответното натоварване/. Колкото за под плочките- слага се пясък, филц или подложен бетон, за да може да се нивелира. Върху чакъл не става.
Здравейте !!!

съжалявам че ще използвам темата , за което предварително се извинявам на автора..но и мен ме вълнува направата на пътека...в двора си правя шадраван и около него - райграс ..и трябва да направя и около 10 м пътека...имам плочи 50/60 от балчишки камък с дебелина 2 см ..дали е удачно да ги използвам.....

Благодаря за съветите..и Извинявай авторе задето пиша тук
maci61 - напреднал
Чак сега видях, че имам оговор за плочите. Ще представлява пътеки, цветни лехи, фонтанчета, такива работи. Значи казваш пясък или филц. Благодаря ти!
maci61 - напреднал
Благодаря на GEORGI5959 !
complast - специалист
MarSim написа:
Здравейте!
Извинявайте, че се намесвам във вашата тема с моя въпрос, но мисля, че не е толкова важен, че да отварям нова.
Проблемът ми е следния. Около вилата (по 1,20 м) обиколихме с бетонови пътеки и уж да е по-здраво и красиво - сложихме и бетонови плочи, като майсторите ни бяха добри и правеха всичко както трябва.
Това беше миналата есен. Тази пролет почти всички тротоарни плочи са изронени. Не знам какво са ни продали от борсата, но ги купихме за първо качество, а сигурно са 10-то, но явно си ни е личало, че не разбираме и са ни излъгали.
Показали са се кръгли камъчета. Даже не знаехме, че вътре е пълнеж, а не само бетон.
Има ли начин да забъркаме някаква "атомна смес" от цимент и още нещо и сами (лежейки по корем) да замажем отгоре плочите, за да не изчезнат и камъчетата. Много ни се иска да стане и здраво, защото като се сетя какви пари се пръснаха, направо ми се вдига кръвното.
Труарните плочи се правят с поне 600кг.цимент на м3 бетон.Иди в борсата и си предяви претенциите.Попитай и за "производителя" на тези плочи и го пусни по форумите.Но имай впредвид,че някои може и да са агресивни.Един такъв плочкаджия искаше да ме праща в болницата.

Тема "Финиширане на пътеки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: