• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ribnikolaevi - майстор
Това
ribnikolaevi написа:
Но моля тези, с опита на направени ВиК инсталации на две тоалетни да се въздържат, да не скачат веднага, надявам се да чуя мнението на някои уважавани от мен ВиК специалисти.
беше, защото очаквах първата (да не кажа първичната) реакцията на повечето. Ако аз самия нямах притеснения и въпросителни, не бих питал.
Осъзнавам проблемите на това решение. Въпросът е възможно ли е все пак от нормативна гледна точка (разбрах от едно от мненията, че не е).
Оказа се, че за завоя на 180 традуса съм Ви заблудил от временното решение в момента. Реално като се върже висящата чиния, завоя е на 75 градуса.

По въпроса за прага, сигурно може да се монтира преходник, без да има праг. Но даже и без праг, самото стеснение при прехода крие въпросителни.

Прикачен файл

.jpg
.jpg (64.11 KиБ) Видяна 3702 пъти
Последна промяна от ribnikolaevi на чет окт 14, 2010 10:11 am, променено общо 1 път.
ribnikolaevi - майстор
montoya написа:
http://net.grundfos.com/doc/webnet/solo ... index.html
Това помпа ли е? Не мисля да се изшивам чак там, но благодаря все пак ...
Или ще направя по-голямо стъпало в банята, или пък ще облека тръбата в кутия.
PCL82 - майстор
Защо трябва да пращаш чинията в противоположния ъгъл на вертиклалния клон и да губиш място със скосяване на ъгъла.

Ако правиш преустройство на банята, обикновено първо намираш място на чинията близо до вертикалния клон на не повече от метър с минимален брой чупки. После редиш мивки, душове вани. Съобразяваш функционални зони, отваряне на врати и т.н.

Можеш да повдигнеш дода с итонг и да скриеш тръбите отдолу,ако няма замазка, от която да спечелиш височина. Ще имаш едно стъпало при вратата, а вътре ще е равно. Другото е като предлагаш сам с праг и в него да скриеш тръбата.
ribnikolaevi - майстор
PCL82 написа:
Защо трябва да пращаш чинията в противоположния ъгъл на вертиклалния клон и да губиш място със скосяване на ъгъла.

Ако правиш преустройство на банята, обикновено първо намираш място на чинията близо до вертикалния клон на не повече от метър с минимален брой чупки. После редиш мивки, душове вани. Съобразяваш функционални зони, отваряне на врати и т.н.

Можеш да повдигнеш дода с итонг и да скриеш тръбите отдолу,ако няма замазка, от която да спечелиш височина. Ще имаш едно стъпало при вратата, а вътре ще е равно. Другото е като предлагаш сам с праг и в него да скриеш тръбата.
Чинията е там, защото е единственото възможно място. Вратата е срещу нея.
Повдигането мене лично не ме притеснява, но главния архитект (демек половинката) ще ме :lцl: :axe:
Скриването в кутия беше единствената алтернатива, докато не успях да сваля тръбата надолу, при което идва едно много хубаво местенце за подовия сифон - скрит под шкафчето на мивката. Т.е. - успях да сваля тази тръба 4-5 сантиметра някъде, иска ми се да я сваля още малко.
Това че ми се иска не означава, че ще правя глупости и ще направя канал, който ще се запушва. Но пък не ми пречеше да търся някакво подобрение на решението, все пак, да си помечтая ... :santa: Сигурно ако отида на някакъв плосък канал също няма да е добре?
  • 1
  • 2

Тема "ф75 - канал за тоалетна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: