• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
междувременно открих как с ПИКО-то да се мери консумацията на ток. Това е особенно полезно за тези, които искат да го ползват с климатик.

за съжаление съм доста куц и нямам представа как да го направя, може ли практични съвети и ако някой ми направи направи ще съм в почерпка

Код: Избери всички

Консумацията на енергия ще меря посредством измерване на консумирания ток ( с токов трансформатор) . Токовия трансформатор е от тороидален дросел от компютърно захранване с 30 намотки – т.е. трансформация 1:30 , при 30А консумация трансформатора ще дава на вторичната намотка 1 А , които пък чрез съпротивление от 2 ома ще се превърне в напрежение, удобно за измерване от PicoIP . Ще трябва да го изправя и ще меря максималната стойност на тока, която пък чрез сметки ще се доведе до ефективната, а оттам и до консумираната мощност (с умножение по напрежението).
източник: http://ss7.dupnica.net/?p=1573
Zoro5 - специалист
naughty, това е твоето уредче:
http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=8876
Мери напрежение,ток, мощност, време на работа, киловатчаси, даже и смята парите за ток на две тарифи.
catpat - специалист
Още веднъж да попитам:
catpat написа:
Някой колега наема ли се да ми направи това устройство, при положение че искам да мери и температура навън, т.е. с 3 датчика.
Питах Jacket, но той не отговаря. Ако някой си предлага услугите нека да сподели на ЛС.
Разбира се не говоря за безплатен труд :-D
klambrev - специалист
Сега като се замисля неможе ли да се намотат 10-20 намотки около проводника и на принципът на електромагнитната индукция да се генерира напрежение в 20-те намотки което да изправим и измерим с пикото, те ще са някакви mV.
gandonov - специалист
Привет на всички,

да сте виждали в България да се продава USB термометър?
Мисля да си взема един-два просто за проба.

Намерих няколко в интернет, но не се предлага доставка до тук. А цената им е прилична - от 9 до 25USD, в зависимост дали е за вътрешно или за външно ползване.
Например този - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7003

Прикачен файл

sku_7003_4.jpg
sku_7003_4.jpg (87.9 KиБ) Видяна 5528 пъти

Прикачен файл

temper.jpg
temper.jpg (22.94 KиБ) Видяна 5528 пъти

Прикачен файл

sku_7003_2.jpg
sku_7003_2.jpg (62.19 KиБ) Видяна 5528 пъти
kuuuuuul - майстор
Кой ти каза че не пращат до България.Пращат разбира се.
mityom - специалист
и за да посъбудим темата ето и една снимка от вчера за добрата работа на програмката, която ми спестява доста тичане между етажите до котлето в избата

Прикачен файл

untitled.jpg
fire monitor
untitled.jpg (68.88 KиБ) Видяна 5031 пъти
kpacи - специалист
pavelari написа:
Назъбването на графиките много ме дразнеше и го преодолях с кондензатори по 2.2 микрофарада 25V /електролитен/, поставенi на минуса и съответния вход /пин/. Резултата е графика като бръснач - а при промяна в температурата се вижда тенденция в правилната посока без фалшиви отклонения. Причината за "зъбери" при мен бе факта, че ползвам почти половината входо-изходи на пикото и имаше доста паразитни и уравнителни тоци. Все пак платката е прекалено миниатюрна за възможностите си :)
И мен ме дразнеше назъбването и сложих кондензатори но ефект нямаше. Да не би да трябва да са по-голяма стойност. Датчиците които ползвам са LM335. Единия го свързах направо, а другия с делител. Този с делителя обаче трябваше да му променя формулата от 0,75 на 0,764 за да си изравнят показанията.

Прикачен файл

voda.JPG

Прикачен файл

voda 0764.JPG
voda 0764.JPG (111.08 KиБ) Видяна 4995 пъти
mityom - специалист
ми не знам, при мене спи, от време навреме само се получават леки назъбвания и забелязвам, че това става като зареждам котела, дали от мен или от лампи-не знам
моето пико работи на 7.5в ни и на 12 е същата работа
kpacи - специалист
Какви са ти сензорите? LM335 ли?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: