привет
за момента ме интересува чисто теоретично да се подготвя по темата....
на нескопосаната схема съм се опитал да покажа какво имам на ум - стара къща с тухлени и кирпичени стени, мазе от камък и тераска.
това червеното като глист трябва да е подово водно
и тук идва трудното - ще ми се, а съм чувал спецовете да казват че може, отоплителната инсталация да бъде без помпи/гравитична/, като съм опитал да покажа къде е разширителния съд най-на високото на тераската.
това отгоре е термосифон, който смятям да ползвам лятото, а зимата от показаната печка 23 кв. мисля беше с водна риза към бойлера.
като разбира се, при водното отпадат радиаторите.
размери приблизтелни 20м дължина, 5 ширина и 5-6 височина
значи - какви тръби, бойлери/марки/, условия необходими, всичко което се сетите, пишете....
благодаря ви предварително
за момента ме интересува чисто теоретично да се подготвя по темата....
на нескопосаната схема съм се опитал да покажа какво имам на ум - стара къща с тухлени и кирпичени стени, мазе от камък и тераска.
това червеното като глист трябва да е подово водно

и тук идва трудното - ще ми се, а съм чувал спецовете да казват че може, отоплителната инсталация да бъде без помпи/гравитична/, като съм опитал да покажа къде е разширителния съд най-на високото на тераската.
това отгоре е термосифон, който смятям да ползвам лятото, а зимата от показаната печка 23 кв. мисля беше с водна риза към бойлера.
като разбира се, при водното отпадат радиаторите.
размери приблизтелни 20м дължина, 5 ширина и 5-6 височина
значи - какви тръби, бойлери/марки/, условия необходими, всичко което се сетите, пишете....
благодаря ви предварително

Прикачен файл
Untitled.jpg (42.07 KиБ) Видяна 4056 пъти
Прикачен файл
mbs katalog-9.jpg (38.21 KиБ) Видяна 4056 пъти