Най - вълнуващия въпрос зимно време.
forski - специалист
В конкретния случей ако някой реши да си прави такава система и за целта да използва горивна камера ГЕРКАНД-ГК 13 с шест отвора за монтиране на въздуховоди и монтиран вентилатор който се намира на дъното на камерата трябва да знае че:

-Вентилатора " Техногама " модел 2V 850 е слаб и не може да захрани с нужният обем топъл въздух шесте въздуховода.
Резултата е че от тях не излиза топъл въздух и помещенията остават студени !!!

-Правилен избор на решетки (таванни) трябва да са такива които или завихрят въздуха или такива които го насочват надолу.
Аз сгреших и си купих такива които го разпределят настрани под остър ъгъл и той оставаше високо.

-Ако вентилатора се подмени с по-мощен трябва да се знае (поне при мен се получи ) че там и нивото на шум е по-голямо !!!
Аз го подмених с такъм на СВМ 180/180 150W той е и по-голям като размери.

Като цяло тази конфигурация на Герканд с този вентилатор и тази горивна камера със шесте въздуховода не е добра.Има и такава с четири извода за въздуховоди там този вентилатор може би ще работи по-добре (ако го монтират същия) но в конкретния случей е голямо приключение.
Особенно за хора като мен които за сефте се хващат да си правят такава инсталация сами !!!
kok - специалист
в крайна сметка как реши проблема с шума :?
forski - специалист
Проблема с шума беше решен по следния начин:
Под стаята в която е камината е мазе,в мазето точно под камината там където е монтиран вентилатора пробих дупка.В тази дупка пъхнах един въздуховод на 250мм.точно под вентилатора за да има от къде да засмуква въздух.Въздуховода в мазето минава по тавана и стига на около метър от вратата на която изрязах отвор за да може да засмуква студения въздух от стаите.Горе в стаята с камината и по-специално в нишата където е монтиран вентилатора започнах да затапвам с ред фибран ред минетална вата и така докато шума от вентилатора в стаята почти изчезна.Сега е по слаб от шума на духалка :) :)
Преди вентилатора си засмукваше въздух от нишата под камината в която е монтиран,сега входа на нишата е затапен и уплътнен а вентилатора вече смуче въздух от мазето !!!
fbr - майстор
forski написа:
а вентилатора вече смуче въздух от мазето !!!
Това не е никакво решение, според мен, ама хайде, както и да е. Ще топлим пресен въздух от мазето, па после ще го издухваме през процепи, или където намери пролука, това ако е решение, здраве му кажи.
forski - специалист
fbr написа:
forski написа:
Това не е никакво решение, според мен, ама хайде, както и да е. Ще топлим пресен въздух от мазето, па после ще го издухваме през процепи, или където намери пролука, това ако е решение, здраве му кажи.
Това за издухването през процепите не го разбрах,какво точно имаш в предвид колега ?
kok - специалист
fbr написа:
forski написа:
взема ми думите от устата :-D
има и хубава страна на въпроса :-D вместо да влиза през "процепите" студено отвън ще излиза топло навън :-D :-D :-D ще се предотврати нахлуването на студени въздушни маси :-D :lol:
това беше майтап :lol:
Последна промяна от kok на ср окт 27, 2010 1:05 pm, променено общо 2 пъти.
forski - специалист
O.k. но кажете къде е проблема и кое е грешното ???
kok - специалист
така и така перфоратора ти е под ръка вземи и пробии дупка в плочата в най-близката съседна стая която е до отвора който си направил за да засмуква от мазата въздух и вкарай въздухопровода да взима въздух от там (имам предвид пак на етажа не от мазето) и да се получава шум ще е в другата стая не където ти е камината което ти беше проблем айде успех :wink:
forski - специалист
http://forski.snimka.bg/graduates/kovan ... 192182.big

Ето това е цялата история скицирина набъзо :)
kok - специалист
forski написа:
http://forski.snimka.bg/graduates/kovan ... 192182.big

Ето това е цялата история скицирина набъзо :)
за това ставаще въпрос :lol:

Тема "Система за въздушно отопление с ГК 13-Проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: