• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много добре се е получило, но трябва да е поне метър за да е универсален.
maxuel82 - специалист
Благодаря !На мен ми трябваше да стегна през два глидера затова го направих така (само 30см.) а да го хващам с тресчотката го направих за да е по компактен :lol: ! С този ключ ще стегна само 6 нипела и след това ще го захвърля някъде :-D Гарнитурките които са на радиаторите са много по-тънки от тези които съм купил :? Заводскака гарнитурка е само 0.5 мм а тези дето съм купил са 1.4 мм ! :? Ще е проблем ли да сложа по-дебелите или утре да потърся по-тънички ???
Няма проблеми - продават се различни - тънките са от клигерит, има едни дебели от нещо като балатум. Слагай каквито имаш
filmatoplo - майстор
:) Браво , сега вече не се съмнявам в тебе :wink: направо оригинален .Гарнитурките са добре -мажи със силикон и си гледай кефа .
maxuel82 - специалист
Дал съм малко наклон на радиатора - там където ще е обезсвъздушителя е малко по-височко ! Така ли да го оставя или да го нивелирам право ! Ето какво показва нивела ! Иначе скобите могат да "мърдат" наготе и надолу по около 1см !

Прикачен файл

Picture 009.jpg
Picture 009.jpg (37.13 KиБ) Видяна 5324 пъти

Прикачен файл

Picture 007.jpg
Picture 007.jpg (36.09 KиБ) Видяна 5324 пъти
Bobivan - специалист
Баш си е тамън!!!там къдетп ще е обезвъздущителя да е по високо...ама да не"дърпа окото"....
maxuel82 - специалист
Ей сега спорим с един познат (по скайпа) който работи в Англия че най- павилния начин на свързване на радиатора по който те работят в англия бил и топлата и студената вода да се свързват долу ??? :? И ме хвърли в размисли дали моят начин на свързване ще е най- ефективен ? Вярно че едно време старите радиатори бяха свързани само от едната страна а не по диагонал ? Но мисля че и по този начин ще си работи че не ми се преработва :?

Прикачен файл

Picture 015.jpg
Picture 015.jpg (38.66 KиБ) Видяна 6155 пъти
Най-добре е по твоя начин, но може и долу-долу, нищо че у нас не е прието
PCL82 - майстор
LazarGanev написа:
Най-добре е по твоя начин, но може и долу-долу, нищо че у нас не е прието
Виждал съм свързване долу-долу на картинка. При него не трябва ли средният нипел долу да е глух, за да отива водата в първата полувина от долу нагоре, а във втората отгоре надолу? Иначе няма ли водата да предпочете да мине директно през долната част на радиатора?
maxuel82 - специалист
PCL82 написа:
При него не трябва ли средният нипел долу да е глух, за да отива водата в първата полувина от долу нагоре, а във втората отгоре надолу? Иначе няма ли водата да предпочете да мине директно през долната част на радиатора?
Да сега като се позамислих може и да си прав :? Ако радиатора е затапен в средата отдолната си страна може и да стане ! Иначе радиатора отдолу си е тръба и вода ще мине откъдето и е най-лесно :? Карам си по моя начин щом е правилен :idea: :arrow: пък в Англия ако искат и от средата да ги свързват :lol:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: