Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
PCL82 - майстор
Ако дървото е светло и има малки петънца е бук. Бука го ядат дървоядите. Паркечии казват "бук буклук."
parketmilanov - специалист
masteradmin написа:
Ще ви дам жокер.
това е правено с байтЦ :)но така или иначе е обърнат фриза с ясен , което си е било хем пак врътня а после и байц .....според мен доста по -добрия и не по скъп начин е да се направят фризовете от контрастно дърво за ясена много отиват /мербо, орех,тъмен дъб,опушен дъб,венге /ако има бюджет защото е скъпо, може и червен тик /
не излиза повече от 20 -30 лв на метър такъв фриз
БориславМ - специалист
Ламиниран паркет клик система без лепило. Ако има проблем се разглобява, отстранява се проблема, нарежда се на ново. Ако се износи - пред врати, столове с колелца, при носене на тежки мебели.... просто се разглобява, сменя се надраната (износена) плоскост, сглобява се и ОК. Няма прах, циклене, миризми от лакове. Питай какво се случва при повреден масивен паркет. Усещането за дърво на пода се постига с правилно подбрана подложка и правилно подреждане на плоскостите.
torbalan - Дървен философ
с всичко съм съгласен, но не и с това, че ще постигнеш усещане за дърво използвайки ламинат...
усещането за дърво е като усещане за жена ...пробвай с надуваема кукла с подходящ лубрикант :-D
а отностно разглобяването ,на теория е лесно ,но на практика не е толкова махаш сменяш сглобяваш .....като рекламна брушурка ми звучи ...:)иначе е въпрос на вкус , мерак , и разбира се на възможности ..
Chefo77 - майстор
Никога не можеш да постигнеш "дървесния" ефект с ламинат. Дори и да е на Parador или Pergo :) Особено пък с "игра" с подложки. Макар, че ми е любопитно как би могло да стане, всеки може да научи нещо ново (ако искаш да споделиш, разбира се).
БориславМ - специалист
parketmilanov написа:
усещането за дърво е като усещане за жена ...пробвай с надуваема кукла с подходящ лубрикант :-D
а отностно разглобяването ,на теория е лесно ,но на практика не е толкова махаш сменяш сглобяваш .....като рекламна брушурка ми звучи ...:)иначе е въпрос на вкус , мерак , и разбира се на възможности ..
Не съм продавач на паркет.
Като е лакиран естествения, пипаш лака, гланца, а гланца(не лака) е едни и същ на пипане и ходене за двата вида паркет. Разлика има ако играеш "на ножка" върху паркета, или пипаш с ръце цепките и неравните блокчета на естествения (след някоя година).
Разглобяването става като нареждането (пак си е вид ремонт), само трябва допълнително да почистиш с прохосмукачка жлебовете от песъчинки, косми и друга сволоч. Моя ламинат е клик система БЕЗ лепене. Плоскостите са еднакви с резервните, защото няма циклене( промяна в дебелината) и различен цвят лак( нов - стар лак). Ремонта (пренареждане на износени и смяна някои с нови плочи) на една стая е един ден, с местенето на мебелите. Вечерта стаята се ползваше без миризми, без прахоляк...... Инструменти: прахосмукачка, плоска отверка за сваляне на первазите и трион за едната от новите плоскости. :rock:
не е нужно да си продавач на паркет
просто си фен на ламинирания..както и доста хора от форума
аз съм продавач на паркет и съм фен на дървения
въпрос на фкус. и усещане.
някои обичат скариди и аспержи
аз от пържолите с пържени картофи и се чуствам добре:)
извод:
Важно е човек да живее в хармония със себе си и околните/чети жена ,куче ,котка ,тъща който каквото си има/:)
поздрави :)
Chefo77 - майстор
Боби (не Миланов) - аз също харесвам ламината и го препоръчвам в определени ситуации. Да, по-добре е да сложиш лесно и доста по-евтино изкуствена настилка, от която се иска да е здрава и непретенциозна, а нямаш възможност да вложиш парите в нещо, което да си заслужава. Ако правиш много компромиси в името на това само и само да имаш паркет ... не си струва. Ще вземеш ти 4-о качество, няма да го лепиш, ще му удариш 1 ръка лак от най-евтините ... е как да се съглася, че по-добре е да имаш паркет?

То е като при колите де ... и моята си ми харесва, ама ако имам пари да си купя (и поддържам) БМВ, няма да я погледна :) Което не прави моята по-добра от БМВ. Да, колата е перфектна и е по-добра от обрусана баварка, на която само името и е останало, ама ... :)
БориславМ - специалист
Не съм фен на ламината, на мокета, на естествения паркет......
Избирам си най-оптималното решение за моя начин на живот. Освен цената и издръжливостта, включвам лесно поставяне, почистване, ремонт и демонтаж (и колата си я избирам не по марката, а по моите нужди от транспорт). Живота на продукта трябва да отговаря на моите потребности. Ако се "оженя" за отличен естествен паркет, трябва 30 години да подбирам по него и тапетите и мебелите, като десен. За тези години ще излязат нови шарки тапети, интересни шпакловки.... мебелите ще се променят, нов дизайн с нови разцветки, и хубавия масивен паркет ще стане спънка заради излезлия от мода вид. При ламината такава опасност няма (имам си екип по състаряване и чупене :lol: ). По съм склонен да се "оженя" за някакво удобство. Например грозен немски бойлер: стои си кротко в банята, работи си тихичко, не се набива в полезрението и не влияе на избора на плочките в помещението. Всъщност от него "виждам" ежедневно горещата вода без технически главоболия ( дано 30 години).

Тема "Паркет или ламинат?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: