Привет майстори. Искам да ви споделя с какъв проблем се сблъсках тази седмица... Нямам налягане на чистата вода, при замерване се оказа, че е малко над 2, това се случва след пълната подмяна на ВиК инсталацията вътре в къщата след като я купих преди две години. Карах така две години без налягане докато не назря момента сега през ЗИМАТА да го правя. Свързах се с ВиК-Троян , а те от своя страна установиха, че тяхната тръба вън пред къщи от градската мрежа е 1/2, момчетата които правиха моята инсталация сложиха 3/4 тръби из къщата. Когато се е правила връзката м/у едната и другата тръба бях в чужбина и заварвам положението след няколко месеца такова каквото го описах по-горе. Проблема е решим, но лошото е че от ВиКСтенето - гр. Троян искат аз да си изкопая дупката за да дойдат. Сега вярно е че живеем в Абсурдистан и всичко е с главата надолу, но ...... плащам си данъците и прочие и някак си не мисля че това е моя работа. А преди две години когато се правеше въпросния ремонт изхвърляхме всичките строителни отпадъци на тротоара, след това извикахме комуналните да си ги извозят срещу заплащане разбира се и те пък дойдоха и с боклуците с едно багерче ми прибраха и тротоарните плочки, та се наложи да цементираме. Сега ВиК като ме карат да копая, а никой не знае точно къде. Т.е. те идваха на оглед установиха какъв е проблема и казаха, че ще се обадят, обадиха се и казаха копай, викам "къде да копая", а те отговарят ами там на границата с комшията
и те не могат да кажат къде защото тръбата е полиетиленова и не може да се намери с уредите
И в заключение: Ще си разбия значи аз половината тротоар, за да се окаже че тръбата не е там, защото ВиК сами не знаят къде е. И въобще аз трябва ли да се занимавам да копам, щото аз все си мисля, че не трябва? Кажете какво да правя?

Последна промяна от zaksofon на чет ное 11, 2010 11:57 am, променено общо 2 пъти.