• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zaksofon - специалист
Привет майстори. Искам да ви споделя с какъв проблем се сблъсках тази седмица... Нямам налягане на чистата вода, при замерване се оказа, че е малко над 2, това се случва след пълната подмяна на ВиК инсталацията вътре в къщата след като я купих преди две години. Карах така две години без налягане докато не назря момента сега през ЗИМАТА да го правя. Свързах се с ВиК-Троян , а те от своя страна установиха, че тяхната тръба вън пред къщи от градската мрежа е 1/2, момчетата които правиха моята инсталация сложиха 3/4 тръби из къщата. Когато се е правила връзката м/у едната и другата тръба бях в чужбина и заварвам положението след няколко месеца такова каквото го описах по-горе. Проблема е решим, но лошото е че от ВиКСтенето - гр. Троян искат аз да си изкопая дупката за да дойдат. Сега вярно е че живеем в Абсурдистан и всичко е с главата надолу, но ...... плащам си данъците и прочие и някак си не мисля че това е моя работа. А преди две години когато се правеше въпросния ремонт изхвърляхме всичките строителни отпадъци на тротоара, след това извикахме комуналните да си ги извозят срещу заплащане разбира се и те пък дойдоха и с боклуците с едно багерче ми прибраха и тротоарните плочки, та се наложи да цементираме. Сега ВиК като ме карат да копая, а никой не знае точно къде. Т.е. те идваха на оглед установиха какъв е проблема и казаха, че ще се обадят, обадиха се и казаха копай, викам "къде да копая", а те отговарят ами там на границата с комшията :? и те не могат да кажат къде защото тръбата е полиетиленова и не може да се намери с уредите :shock: И в заключение: Ще си разбия значи аз половината тротоар, за да се окаже че тръбата не е там, защото ВиК сами не знаят къде е. И въобще аз трябва ли да се занимавам да копам, щото аз все си мисля, че не трябва? Кажете какво да правя?
Последна промяна от zaksofon на чет ное 11, 2010 11:57 am, променено общо 2 пъти.
ZMeyGorianin - майстор
Сложи един хидрофор и си решаваш проблема с налягането. Нито ще рушиш и копаеш на сляпо, нито ще тръшкаш излишни пари и нерви!
zaksofon - специалист
Ами той хидрофора да не е без пари ? А пък ВиК трябва да свършат тази работа, защото това им е работата не е ли така ?
lambov - специалист
Хидрофора не е без пари, ама както го описваш ще ти е по евтиния варянт и с по малкко главоболия.
dobcho_vn - специалист
Понеже и аз имам същият проблем искам да запитам този хидрофор без знанието на ВиК ли се слага и може ли да ми създаде някакви проблеми ?
zaksofon - специалист
И аз си мислех за хидрофор, но си мисля, че е минимум 200 лв, а ВиК работят без пари преди водомера, нали така? Налягането на комшиите преди мен и след мен по улицата е нормално, значи проблема е на ВиК-то. Защо да преправям нещо, да го правя нестандартно, като нормалния начин е тези да дойдат и да си свършат работата, за която им плащаме всички с данъци и такси, къде е това по света на друго място? Нормално ли е според вас ? Днес ако ми остане време ще отида да говоря с началника на техниците, с които преди малко говорих по телефона. Значи новото 20 какво е .... имало там някъде спирателен кран на тази 1/2 тръбата, но и те не знаят къде точно в тротоара се намира, може да ми посочат но така +/-, та ми казват да си изкопая аз до крана, който пак повтарям е на улицата, не е в къщи и те ще дойдат евентуално да ми го проверят. И тук веднага моя въпрос, че аз ако го намеря въпросния кран не мога ли да си го развъртя сам, те каква я вършат ВиК тук в цялата схема??? :? Не искам да се започва сега с жалби и прочие, но въпроса стана по скоро принципен. Не искам в собствената ми държава да ме третират като циганче, като нито съм крал от тази държава нито съм трепал политици, дори никога не съм стачкувал, винаги съм си плащал данъците в сроковете и дори талона на шофьорската книжка си е в мен така че и на КАТ нищо не дължа :roll: Не е нормално това, НЕ Е НОРМАЛНО!!! Ако всички се примиряваме с проблеми като този и в случая си сложа хидрофор, то да знаете, че ще живеем в това положение докато си и умрем все така в мизерия! Не съм съгласен, пак казвам въпроса тук е принципен ! Точно в духа на Направи Сам е това да сложа хидрофор, но това са ненужни екстри по иначе нормалната мрежа! Аз искам да ме посъветвате как да се преборя с изродщината и например колегата ми дава съвет, че те може да не виждат тръбата като тръба, но могат да я намерят по потока на водата в нея, това истина ли , щото ако да, значи ВиК специалистите в Троян, май не са никакви специалиси, щом аз като счетоводител ще им давам технически съвети !
ЧефоС - специалист
Ако имаш възможност с подпочвена вода, тегли им една майна на ВиК, слагай хидрофор, и забравяш за тях. Няма нужда да си хабиш нервите. Аман от рекетьори в тая държава. :x
naskov - майстор
Колега zaksofon, нали знаеш, че има "Закон за защита на потребителите"и "Комисия за защита на потребителите". Звънни там! Трябва да решат проблема. Успех!
vk - специалист
Проблема го разбирам че идва от по-малък от необходимото диаметър на тръбата към твоята къща.
Трябва да има някаква наредба, която задължава водното дружество да доставя водата с определено налягане - мисля някъде около 6 бара и се позови на нея. Пиши едно писмо до шефа на ВиК-Троян и после му се обади да видиш какво става.
Попитай все пак на каква дълбочина под тротоара е тази тръба, попитай и съседите тяхната точка на свързване къде е? Ако не е много дълбоко - може да запретнете ръкави с 2-3-ма приятели и с лопати да разринете тръбата.
kuuuuuul - майстор
При мене положението беше подобно,писах молба до ВИК/София/ и след около месец дойдоха и смениха тръбата без да ми искат нещо,същото направиха и всички на наща улица,лошото е че проблема си остана :sad: и сега си дърпам от кладенеца.Без да ги ръчкаш нищо няма да направят,а са длъжни.
  • 1
  • 2

Тема "Води и Канали искат аз да им копая дупката ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: