Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
filmatoplo - майстор
Много е 95 -97 градуса -печката котела ,бойлера вече ще ври .
Bobivan - специалист
На толкова са заводските защити на бойлерите-96/-6 градуса!!!Поне Елдомските с изнесен сензор са на толкова!!!
Oт доста отдавна искам да си сложа на бойлера подобен автоматично затварящ се клапан,но само едно нещо ме е спирало и това разбира се е било цената(80лв -203лв),но след скромната идея която хвърли колегата ARRION за магнит вентила от перла 05 ми стана много интересно. ако някои може да обясни как може да се пригоди подобен клапан за бойлер с възможност за регулиране на температурата,би било много интересно и полезно мисля.
Идеята ми е когато температурата започне да пада под примерно 65 градуса клапана да се затваря и да не се губи температурата на бойлера и съответно,като стигне до 65 градуса да се затваря и да не се повишава. Така като се замисля маи няма да стане само с един клапан но кои е казал че няма да стане с два :wink: Единственото което не ми идва на идея е как да свържа терморегулатора с термо клапана за да мога да си настройвам температурата. :-k
bulhomes2 - майстор
Магнет вентила от пералня някой по-нагоре (преди 2-3 години) беше писал, че работи само под налягане. И то налягане само от едната страна - като водопровода. Преди време и аз се бях засилил да си купувам такива от Ерато, но ми обясниха, че точно това - изискват налягане и не стават за парно.
Иначе галимациите, които са замислил са доста сложни и според мен - безмислени. Щом ще трябва да се следи посоката на движение на температурата - все ми се струва, че нещата отиват към чипове и програмиране. Вкъщи съм с кран (5 лв), задвижка (50 лв) и диференциален термостат (70 лв).
Благодаря за бързия отговор bulhomes2 .Значи оставам със стария метод с крана докато не ми остане време да измъдря някоя евтиника :)
Evgeniy - майстор
Херц имат вариант като термогрлава за радиатор нo с изнесена ампула:
http://www.otoplenie.eu/php/product_pro ... hp?id=1522
idealist - специалист
А дали няма да стане с термостат от охладителна с-ма на автомобил? Естествено след необходимото тариране. Не е необходима електроника. На практика с много дълъг живот и без обслужване.
mar4ika - специалист
Аз момчета понеже ми досвидяха 100 лв. си направих ей това нещо.

Прикачен файл

P1050351.JPG
mar4ika - специалист
download/file.php?mode=view&id=66931

Прикачен файл

P1050352.JPG

Тема "ел.клапан за парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: