Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan
- специалист
45 мнения в "ел.клапан за парно?"
filmatoplo
- майстор
Много е 95 -97 градуса -печката котела ,бойлера вече ще ври .
Oт доста отдавна искам да си сложа на бойлера подобен автоматично затварящ се клапан,но само едно нещо ме е спирало и това разбира се е било цената(80лв -203лв),но след скромната идея която хвърли колегата ARRION за магнит вентила от перла 05 ми стана много интересно. ако някои може да обясни как може да се пригоди подобен клапан за бойлер с възможност за регулиране на температурата,би било много интересно и полезно мисля.
Идеята ми е когато температурата започне да пада под примерно 65 градуса клапана да се затваря и да не се губи температурата на бойлера и съответно,като стигне до 65 градуса да се затваря и да не се повишава. Така като се замисля маи няма да стане само с един клапан но кои е казал че няма да стане с два
Единственото което не ми идва на идея е как да свържа терморегулатора с термо клапана за да мога да си настройвам температурата. 
Идеята ми е когато температурата започне да пада под примерно 65 градуса клапана да се затваря и да не се губи температурата на бойлера и съответно,като стигне до 65 градуса да се затваря и да не се повишава. Така като се замисля маи няма да стане само с един клапан но кои е казал че няма да стане с два

bulhomes2
- майстор
Магнет вентила от пералня някой по-нагоре (преди 2-3 години) беше писал, че работи само под налягане. И то налягане само от едната страна - като водопровода. Преди време и аз се бях засилил да си купувам такива от Ерато, но ми обясниха, че точно това - изискват налягане и не стават за парно.
Иначе галимациите, които са замислил са доста сложни и според мен - безмислени. Щом ще трябва да се следи посоката на движение на температурата - все ми се струва, че нещата отиват към чипове и програмиране. Вкъщи съм с кран (5 лв), задвижка (50 лв) и диференциален термостат (70 лв).
Иначе галимациите, които са замислил са доста сложни и според мен - безмислени. Щом ще трябва да се следи посоката на движение на температурата - все ми се струва, че нещата отиват към чипове и програмиране. Вкъщи съм с кран (5 лв), задвижка (50 лв) и диференциален термостат (70 лв).
Благодаря за бързия отговор bulhomes2 .Значи оставам със стария метод с крана докато не ми остане време да измъдря някоя евтиника 

Evgeniy
- майстор
Херц имат вариант като термогрлава за радиатор нo с изнесена ампула:
http://www.otoplenie.eu/php/product_pro ... hp?id=1522
http://www.otoplenie.eu/php/product_pro ... hp?id=1522
Тема "ел.клапан за парно?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература