Оказва се, че ако са Ви стари водомерите, Ви прехвърлят отчитането на БАЗА. Това става и ако не осигурите достъп за отчитане на нов водомер. От софийска вода ми казаха, че нямало какво да направят по въпроса?!?!? Е аз им предложих идеята за водни конвектори вързани на чешмата - лятото на студената, зимата на топлата и те пак нишо не казаха. Разговора бе по повод, че във входа има много хора, които нарочно не си сменят водомерите и пломбите, както и даже масово нямат такива. Исках да накарам от Софийска вода да направят проверка а те искат 260 лева такса за кокмисия, която иска 100% достъп до жилищата, което е невъзможно в рамките на един ден и час и пак само МОГАТ ДА КОНСТАТИРАТ!!! Те така или иначе си прибират парите на база общия водомер, като разликата межу неговите показания и проформа отчетите се доплаща от всички живущи! Е ТОВА АКО НЕ Е СЕЛЯНИЯ, А?

И на двата отвора ще има обикновени бели решетки (както бях споменавал май). На горния отвор ще пробвам с вентилатор за компютър от вътрешната страна на решетката за да видя каква ще е разликата.