• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
krakalski написа:
1. Как е осигурен приток на свеж въздух ???
2. Погледни горивните камери на Дявач.
3. Комина се смята по емпирична формула с участие на височина и площ, т.е. при голяма височина може малък отвор а при малка височина е необходим голям отвор.
4. Препоръчвам монтаж на топлообменник на изхода на димните газове от комина (осигурява 6-8 kW).
минава водата (топлата) за битови нужди.
1. Притока на въздух е от стаята :wink: 2. Гледах и камерите на Дявач но ми идват малко скъпички ! Аз търся нещо до 800-900 лв не повече че да останат пари и за "обличане" на камерата 3.Моя комин е висок има още 18 м. комин над мен ! Значи мога да мина от Ф200 на ф 130така ли да разнбирам !? :? 4. Какво представлява този топлообменик !
krakalski - специалист
Да! С комина нямаш проблеми.
Съветвам те ако имаш възможност да вкараш пресен въздух под дупето на горивната камера. В противен случай ще отнемаш кислорода от помещението. Топлообменника е съд който е монтиран на пътя на димните газове и през който циркулира вода.
maxuel82 - специалист
Въздух няма как да вкарам и изобщо има ли смисъл след като камерата е пригодена да засмуква въздух от стаята в която е монтирана :? Днес пообикалях из магазините и си харесах камина ама е много скъпа - 1500лв. някаква френска "ДЕВИЛ" http://www.sekasta.com/buy.php?search=1&oblast=43 ето в този магазин ходих !!! В крайна сметка май пак ще е ГЕРКАНД дано да няма проблем ! Тази камина ГК12 на Герканд толкова ли е зле :? Цената и е добра 860лв. изглежда добре остава само да топли :lol: Радиаторите ми са 6kW а на камината дават 8 W на водната риза -неможе ли да изкара поне 6kW ? Лелеее чисто откачам вече ? Пич "srusev " колко радиатора и с каква мощност си имал които е трябвало да захранва камината ? Нали казваш че сте имали радиатори преди да махнете водната риза ?
filmatoplo - майстор
Прити нямат ли хубави -тоест да ти харесват , за цена незнам може да са евтини -щом котел имат за 800-900 лв. :? пък и Насков ги харесва .
maxuel82 - специалист
http://www.prity-bg.com/?lang=bg&section=fireboxes ако говориш за тези - не не ми харесват много са груби като дялкани с теслата са :lol: На Герканд и на Дипломат някои модели са много по-красиви поне на външен вид за топленето незнам :? Искам горивната камера да има визия не само да топли :-D А грозна горивна камера колкото и с каквото и да я обличам няма да стане по-красива :lol: А тези които гледах днес направо обраха всички точки много ми харесаха говоря за 'ИНКВИТА и ДЕВИЛ " ама цените им почват от 1500лв нагоре :cry: Няма ли по-евтини горивни камери с подобна визия :?
filmatoplo - майстор
Не са чак толкова грозни за цената . :)
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Не са чак толкова грозни за цената . :)
Е това е истината :lol: то се оказа че аз искам хем да ми е отзад хем да не ме боли ама явно няма да стане :lol: :lol: :lol: ще трябва да ме заболи малко :lol:
filmatoplo - майстор
Комшийката има супер камина , освен да ида да и видя модела :wink:
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Комшийката има супер камина , освен да ида да и видя модела :wink:
Може :idea: няма да сгрешиш! Пък ако е и хубава комшийката и аз мога да дойда да видя камината ! :wink:
filmatoplo - майстор
Къщите ни са залепени :wink:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: