Двойно подсигуряване, лошото е че няма да стегне на пластмасова резба. Тия анаеробни гадости полимеризират при досег с метал и липса на въздух.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mirk
- майстор
162 мнения в "С какво и как уплътнявате"
filmatoplo
- майстор
Леко мазните поцинковани фитинги -лепи ли ги
ами прахово боядисаните бели щепсели на алуминиевите радиатори 
maxuel82
- специалист
filmatoplo написа:Леко мазните поцинковани фитинги -лепи ли гиАбе май стяга само на металами прахово боядисаните бели щепсели на алуминиевите радиатори
mirk
- майстор
Дайте идея за качествено и съвремено решение за уплътняване на преход ПЕ към метална резба. Досега ги карах с калчища кога става добре, кога протича, кога се размазва резбата от напъване да се завият добре калчищата, абе не си е работа не може от всеки накрайник да си купувам по два три в повече . Опитите ми с тефлонова лента тънка и дебела са също толкова трагични 
Взех си конец на Loctite не съм го пробвал още. Има ли някакъв химически уплътнител който да уплътнява комбинирани резби метал-полиетилен/полипропилен.
Открих го въпросния уплътнител Viky Seal 90 който хвалехте по горе на по разбираем език
http://www.viky.it/index.htm
http://www.viky.it/index_file/Page1288.htm
ето нещо интересно написано It is used without hemp, gaskets and PTFE или преведено с Google Той се използва, без да коноп, уплътнения и PTFE Май комбинациите лепило и калчища/тефлонови ленти/конци не се препоръчват.
Оказа се че са няколко вида:
Бял с тефлон - ниско усилие за демонтиране - питейна вода и газови тръби до 10бара
Червен - средно усилие за демонтиране
Жълт - средно усилие за демонтаж - специален уплътнител за кислородни и газови тръби
Зелен/Син - високо усилие за демонтаж.
Този който предлагахте от кой вид е.
Взех си конец на Loctite не съм го пробвал още. Има ли някакъв химически уплътнител който да уплътнява комбинирани резби метал-полиетилен/полипропилен.
Открих го въпросния уплътнител Viky Seal 90 който хвалехте по горе на по разбираем език
http://www.viky.it/index.htm
http://www.viky.it/index_file/Page1288.htm
ето нещо интересно написано It is used without hemp, gaskets and PTFE или преведено с Google Той се използва, без да коноп, уплътнения и PTFE Май комбинациите лепило и калчища/тефлонови ленти/конци не се препоръчват.
Оказа се че са няколко вида:
Бял с тефлон - ниско усилие за демонтиране - питейна вода и газови тръби до 10бара
Червен - средно усилие за демонтиране
Жълт - средно усилие за демонтаж - специален уплътнител за кислородни и газови тръби
Зелен/Син - високо усилие за демонтаж.
Този който предлагахте от кой вид е.
filmatoplo
- майстор
Синята тубичка или зелена -това ползвай . 
filmatoplo
- майстор
Днес плесках с моето лепило
отначало съм сложил малко повечко и бая излезна накрая от резбата
после слагах по малко , само дето пробата ще е някога другпът , понеже сега само полагам тръбите за парно което ще функционира след месеци .Лепилото ми е Вики сеал -червено по идея на Светльо и доставка от Куууул
Утре ще продължа с друго парно което ще пробвам до 2 дена -дано държи
Поцинкованите фитинги , става ли с тях -понеже малко са мазни от струговането им , а гледам колеги ги лепят
с какво да ги бърша преди това , нещо обезмасляващо ли , или да карам направо 
maxuel82
- специалист
Мойте фитинги също бяха мазни и имаха стружки от резбата ! Преди да намажа с уплътнителя избърсвах резбите с АЦЕТОН може и с коресилин
аз имах ацетон затова използвах него
Нямаш си представа каква чернилка пускаха резбите !Бършех по 2-3 пъти докато парцалчето не останеше чисто и чак тогава мажех с уплътнителя !
Аз не съм чакал много да стяга !Последно мазах изводите на камината и колекторите и напълних системата след около 2 часа !За сега
вече седмица няма теч
Теча ми дойде от адапторчетата на които съм завил кранчетата към радиаторите !Там навих тефлонова лента защото ме беше страх да не би анаеробния уплътнител да стегне много яко и после ако ми се наложи да не мога да развия и сваля кранчетата но от 6 крана 5 протекоха
егати и тефлоновата лента ! После развих кранчетата почистих тефлоновата лента и намазах с анаеробния уплътнител и никакви ядове !!! 
svetliopi44
- Чирак...
Бе аз ви казах че е страшило ,ма вие не вярвахте ... 
Тема "С какво и как уплътнявате" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература