• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hailo - специалист
при по ниска температура и по малка скорост на дима може налепа да се увеличи но това е само теория
Не е теория а самата истина за жалост ,още повече че гофрето от вътрешна страна на тръбата спомага за това .
filmatoplo - майстор
Ами 1 сезон рапидките на гипскартона ще седят в готовност , ако няма ядове тогава щпакловка . :wink: Не ми са се оплаквали хора до сега , че им се е запушило гофрето :? , на котли съм чистил щото се вижда и пипа , на камините -не.Дреме ли проблема :? :)
maxuel82 - специалист
Появи се и първия проблем :-D тече обезвъздушителя дето е на камината ! :? Когато камината е топла и помпата работи няма проблем !Тече когато водата почне да изтива и помпата спре :? Под обезвъздушителя направо става локвичка :cry: Обезвъдъшителя е от модела с игличка за кола че тогава не ми се ходеше до БГ терм да купя обезвъздушител какъвто е на колекторите :-D Може ли проблема да е в обезвъздушителя :? Ето за този говоря :

Прикачен файл

picture_012_487.jpg
picture_012_487.jpg (37.2 KиБ) Видяна 4897 пъти
filmatoplo - майстор
Затегни го постоянно , ако се е....ва го подмени -тези доста ги ползвам и винаги ги държа затегнати след вадене на въздуха ,понеже е отворена система трудно вдига иглата да затвори :wink:
Bobivan - специалист
За неправилно изпълнена система е нормално..... :lol: :lol: :lol:
maxuel82 - специалист
Bobivan написа:
За неправилно изпълнена система е нормално..... :lol: :lol: :lol:
Що не правилно бре :? Къде е грешката :? Сигурно обезвъздушителя е калпав 1Другите що не протекоха ами само тоя ? За затягане ясно но като се облече камината как ще го развивам и затягам :? Трабва да си бачка автоматично :?
filmatoplo - майстор
Никога не може да се остави обезвъздушител за постоянно отворен -рано или късно ще текне :)
Transporterr - специалист
filmatoplo написа:
Никога не може да се остави обезвъздушител за постоянно отворен -рано или късно ще текне :)
Все си мисля че обезвъздушителя трябва да стои отворен ;) нали уж е автоматичен .
вероятно е калпав. как пък не се научиха тия хора да не купуват скапани стоки не знам.защо пък на мен веднъж не ми текна обезвъздушителя хем и се случва да прегрява.

Свали го и го отвори, вътре има едно уплътненийце ако е здраво, виж иглата дали не се е разместила или деформирала за да тече.Може и поплавъка да е пробит или да има боклуче.Ако да в кофата.
maxuel82 - специалист
Утре направо отивам да си купя хубав обезвъздушител с клапанче като тези на колекторите :-D И ако новия не текне тоя ще им го набутам в .... на тези дето ми го продадоха ! Е тези са отвотени и не са текнали още :

Прикачен файл

picture_004_408.jpg
picture_004_408.jpg (35.95 KиБ) Видяна 4782 пъти
filmatoplo - майстор
На мойта печка е такъв като на снимката , само че има и червена тапичка отгоре за бързо вадене на въздуха .В- БГ Терм и Ерато са добри материалите .
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: