Според мен важно е да е живо или китайско. Колкото и да е стресирано от лятото по коледа то все пак има някакъв шанс да се хване. 100% е сигурно, че ако е отрязано то няма да се хване;) Трябва със закон да ги забранят за продажба отрязаните за продан!
- 1
- 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kocetoo
- специалист
18 мнения в "ЖИВА или ИЗКУСТВЕНА ЕЛХА"
nederland
- помощник
Аз миналата година си взех една елхичка от пазара и я засадих на 20.12 - хвана се без проблем, въпреки че доста хора бяха скептично настроени, и си расте вече цяла година. Днес си купих един смърч и го засадих, използвайки последния топъл ден (според ТВ). Дано да няма проблем. Утре мисля даже вече да украсявам - направо навън, на двора...
kocetoo
- специалист
nederland написа:Аз миналата година си взех една елхичка от пазара и я засадих на 20.12 - хвана се без проблем, въпреки че доста хора бяха скептично настроени, и си расте вече цяла година. Днес си купих един смърч и го засадих, използвайки последния топъл ден (според ТВ). Дано да няма проблем. Утре мисля даже вече да украсявам - направо навън, на двора...Човече, това все едно съм го писал аз - 1:1 с моя сценарии - остава да кажеш, че елхичката си я взел 40 см висока а смърчът ти е метър и двасет

Градинар
- специалист
kocetoo написа: Трябва със закон да ги забранят за продажба отрязаните за продан!Подкрепям!
http://vimeo.com/5048966
ArturDent
- Почти Безобиден
Ето и моя опит с "живите" елхи за Коледа.
Повечето са с отрязани върхове - така изглеждат, според търговците по-добре.
Елхата трябва да стои минимално време в стаята т.е. купуваме я възможно най-късно и я засаждаме веднага след празниците.
Стаята в която стои трябва да е възможно най-хладна.
Сухия въздух в помещението е фатален за елхата, пулверизирайте (пръскайте) я всеки ден.
Повечето са с отрязани върхове - така изглеждат, според търговците по-добре.
Елхата трябва да стои минимално време в стаята т.е. купуваме я възможно най-късно и я засаждаме веднага след празниците.
Сухия въздух в помещението е фатален за елхата, пулверизирайте (пръскайте) я всеки ден.
donnna
- специалист
ArturDent написа:Елхата трябва да стои минимално време в стаята т.е. купуваме я възможно най-късно и я засаждаме веднага след празниците.ела да го обясниш на моите щерки дето ми изадоха главата още от 01.11. за украсяване на елхата и кой знае кога ще ми разрешат да я разваляме

ArturDent
- Почти Безобиден
donnna, споделям моят опит...
Гарантирам че ако държиш една елха месец и повече в стая, за съжаление тя ще изсъхне, дори и да дава признаци за живот до март, април, май...
На елхата и трябва ниска температура - за зимен сън. Ако стои повече от 15 дена, тя си мисли че е пролет и почва да се "разлиства".
Трябва и висока влажност - това няма как да осигурите, без ежедневно пулверизиране.
Трябва да не за изрязани корените душмански - търсете елха която е "фабрично" посадена в саксия. Тия на които корените са "завити" са вече мъртъвци. Извадени са преди 10-20 дена, от момента в който вие ги купите. Никой не ги овлажнява... стояли са 10-тина дена навън и корените са измръзнали...
Ако случайно елхата оцелее след празника - поливайте МНОГО ... дано се спаси.
Гарантирам че ако държиш една елха месец и повече в стая, за съжаление тя ще изсъхне, дори и да дава признаци за живот до март, април, май...
На елхата и трябва ниска температура - за зимен сън. Ако стои повече от 15 дена, тя си мисли че е пролет и почва да се "разлиства".
Трябва и висока влажност - това няма как да осигурите, без ежедневно пулверизиране.
Трябва да не за изрязани корените душмански - търсете елха която е "фабрично" посадена в саксия. Тия на които корените са "завити" са вече мъртъвци. Извадени са преди 10-20 дена, от момента в който вие ги купите. Никой не ги овлажнява... стояли са 10-тина дена навън и корените са измръзнали...
Ако случайно елхата оцелее след празника - поливайте МНОГО ... дано се спаси.
- 1
- 2
Тема "ЖИВА или ИЗКУСТВЕНА ЕЛХА" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература