• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kocetoo - специалист
Според мен важно е да е живо или китайско. Колкото и да е стресирано от лятото по коледа то все пак има някакъв шанс да се хване. 100% е сигурно, че ако е отрязано то няма да се хване;) Трябва със закон да ги забранят за продажба отрязаните за продан!
nederland - помощник
Аз миналата година си взех една елхичка от пазара и я засадих на 20.12 - хвана се без проблем, въпреки че доста хора бяха скептично настроени, и си расте вече цяла година. Днес си купих един смърч и го засадих, използвайки последния топъл ден (според ТВ). Дано да няма проблем. Утре мисля даже вече да украсявам - направо навън, на двора...
kocetoo - специалист
nederland написа:
Аз миналата година си взех една елхичка от пазара и я засадих на 20.12 - хвана се без проблем, въпреки че доста хора бяха скептично настроени, и си расте вече цяла година. Днес си купих един смърч и го засадих, използвайки последния топъл ден (според ТВ). Дано да няма проблем. Утре мисля даже вече да украсявам - направо навън, на двора...
Човече, това все едно съм го писал аз - 1:1 с моя сценарии - остава да кажеш, че елхичката си я взел 40 см висока а смърчът ти е метър и двасет :D Чакам неделята да е светло и да окрасяваме двора с децата ;)
Градинар - специалист
kocetoo написа:
Трябва със закон да ги забранят за продажба отрязаните за продан!
Подкрепям!
http://vimeo.com/5048966
ArturDent - Почти Безобиден
Ето и моя опит с "живите" елхи за Коледа.
Повечето са с отрязани върхове - така изглеждат, според търговците по-добре.
Елхата трябва да стои минимално време в стаята т.е. купуваме я възможно най-късно и я засаждаме веднага след празниците.
Стаята в която стои трябва да е възможно най-хладна.
Сухия въздух в помещението е фатален за елхата, пулверизирайте (пръскайте) я всеки ден.
donnna - специалист
ArturDent написа:
Елхата трябва да стои минимално време в стаята т.е. купуваме я възможно най-късно и я засаждаме веднага след празниците.
Стаята в която стои трябва да е възможно най-хладна.
ела да го обясниш на моите щерки дето ми изадоха главата още от 01.11. за украсяване на елхата и кой знае кога ще ми разрешат да я разваляме :-D :? :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
donnna, споделям моят опит...
Гарантирам че ако държиш една елха месец и повече в стая, за съжаление тя ще изсъхне, дори и да дава признаци за живот до март, април, май...

На елхата и трябва ниска температура - за зимен сън. Ако стои повече от 15 дена, тя си мисли че е пролет и почва да се "разлиства".
Трябва и висока влажност - това няма как да осигурите, без ежедневно пулверизиране.
Трябва да не за изрязани корените душмански - търсете елха която е "фабрично" посадена в саксия. Тия на които корените са "завити" са вече мъртъвци. Извадени са преди 10-20 дена, от момента в който вие ги купите. Никой не ги овлажнява... стояли са 10-тина дена навън и корените са измръзнали...

Ако случайно елхата оцелее след празника - поливайте МНОГО ... дано се спаси.
bunsyss - напреднал
Точно поради изброените по горе причини ,вече не купувам елхички в саксия .Така уморих три броя предишни години и се отказах.Децата искат елха вкъщи още от началото на декември ,а това означава че 100% ще бъде уморена :-D .
  • 1
  • 2

Тема "ЖИВА или ИЗКУСТВЕНА ЕЛХА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: