tzetzo160 написа:Тези неща не ги знаех - просто като го взимах се доверих на приятели, но тава което казваш много ме радва! Последното което ми каза, направо ме изуми. Ще ти бъда много благодарен, ако ми обясниш как мога да използвам тази ВИГ функция!С удоволствие ще помогна с каквото мога !
За ВИГ заваряване ти е необходимо бутилка с газ Аргон ;Редуцил вентил и ВИГ бренер с горелка с кранче. .Бренера се свързва на минус а масата на плюс ,маркуча от бренера се свързва директно в редуцил вентила ,газта се пуска от кранчето и дъгата са запалва с драскане .
Виж това видео http://www.youtube.com/watch?v=Uj_m0S96 ... er&list=UL ще ти даде представа за целия процес ,апаратчето от видеото е подобно на твоето, изгледай и другите клипове..
А що се отнася до соларната маската за която колегата спомена ... вярно че не може с обикновена за електрожен защото при работа с ВИГ са заети и двете ръце ,достатъчно е маската да е шлем но не задължително да е соларна вярно е че много по удобна но при малко тренировки се свиква да се работи и с обикновен шлем (като тези на кучетата от аватара ми) .