• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro_d_007 - помощник
Здравейте,нека и аз да се включа.Първото,което не мога да разбера защо ти е този тройник,а не сложиш обезвъждушителя направо на камерата,ако искаш да е по-високо си сложи удължител.В твоя случай си мисля,че тройника събира въздух в горната част,където е тапата.И другото,аз лично не бих оставил тези хромирани фитинги без наблюдение,защо не сложи поцинковани-имам им повече вяра,и при условие,че ще ги скриеш какво ти пука,че не са красиви.
Това си е лично мое мнение.
maxuel82 - специалист
joro_d_007 написа:
Първото,което не мога да разбера защо ти е този тройник,а не сложиш обезвъждушителя направо на камерата,ако искаш да е по-високо си сложи удължител.В твоя случай си мисля,че тройника събира въздух в горната част,където е тапата.И другото,аз лично не бих оставил тези хромирани фитинги без наблюдение,защо не сложи поцинковани-имам им повече вяра,и при условие,че ще ги скриеш какво ти пука,че не са красиви.
Това което изглежда като тапа всъщност е "гилза" в която са мушнати два датчика - на стрелкови термометър и на електронен терморегулатор :idea: Ако го няма тройника няма къде да навия гилзата :arrow: Можеше да сложа тройник на изхода на камината и там да навия гилзата но тая вече свърши - всичко е заварено и няма вадене :arrow: Хромираните фитинги са от месинг и бяха доста скъпи :-D По инсталацията никъде не съм ползвал поцинковани фитинги защото бях чел че при температури над 60 градуса цинкът променял електрохимичните си свойства и вместода пази - ускорява корозията !Затова съм ползвал фитинги от чугун (черни) :idea: Всичко останало по инсталацията е мед и месинг :arrow: с изключение на водната риза на камерата и РС -те са от ламарина :lol:

Прикачен файл

Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (48.3 KиБ) Видяна 4721 пъти

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (47.09 KиБ) Видяна 4721 пъти
Bobivan - специалист
"но тая вече свърши - всичко е заварено и няма вадене"-отоплителните уреди с водна риза се свързват с ХОЛЕНДРИ-за ремонтнопригодност....
maxuel82 - специалист
Bobivan написа:
"но тая вече свърши - всичко е заварено и няма вадене"-отоплителните уреди с водна риза се свързват с ХОЛЕНДРИ-за ремонтнопригодност....
Имах друго предвид :-D Холендри има и като се развият горивната камера се откача от системата :idea: Имах предвид че всичко е монтирано и си бачка добре и не ми се разкача :-D
joro_d_007 - помощник
OK.Но това не ти пречи да размениш местата на гилзата и обезвъздушителя,мисля че ще има повече файда ако го сложиш най-отгоре на тройника.
П.П. :Прочетох цялата тема,много добре си се справил.Едно голямо БРАВО.
filmatoplo - майстор
Нищо не иска повече системата , на този обезвъздушител ако може му сложи една яка метална капачка за винтил от кола , да стегне и уплътни добре и готово .За всеки случай остави 1 ревизионен отвор за проверка на камината за достъп до обезвъздушитела .Време е вече да се отпуснеш и да помислиш за свинско и винско , вчера в почивния ден го сторихме . :wink: 1 клиент беше благодарен и гътна едно 20 кила . :partyman:
srusev - специалист
То голяма благодарност ще е било!
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
1 клиент беше благодарен и гътна едно 20 кила . :partyman:
Дай боже всеки му такива клиенти :gott:
filmatoplo - майстор
Имам доста случки , тук не е като в големия град или столица познаваме се и действат по народному , всеки слага накрая масата -особено след палене на котел -обстановката направо си подсказва :lol: А 1 такова прасенце струва 80-100 лв ,и винаги вършим и нещо допълнително освен предварителния пазарлък и затова е благодарен човека.
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
1 клиент беше благодарен и гътна едно 20 кила . :partyman:
И аз съм Ви благодарен за помощта ама немога да почерпя :? И аз след 25 декември ще гътна едно около 200 кила ама ще трябва да си го ям сам :?
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: