Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dpp - специалист
chapara, точно това имам в предвид, но так аили иначе ще сложа и втори сифон за останалата част от банята! Това с ъгъла има ли някакво значение или просто ще ме улесни с наклона като заливам замазката на пода?
chapara - майстор
dpp написа:
chapara, точно това имам в предвид, но так аили иначе ще сложа и втори сифон за останалата част от банята! Това с ъгъла има ли някакво значение или просто ще ме улесни с наклона като заливам замазката на пода?
Ще те улесни изключително много,от сифона по диагонал пускаш една майка с наклон към сифона,а от двете и страни имаш две повърхнини с лек наклон към тази майка.С втория сифон ще си вкараш голям автогол,ако не понижиш нивото на поддушовия под(с една дума да прекъснеш плочките.В момента правя две бани с понижението,но не съм ги снимал,а това може да стане едва след празниците,като там пък подушовото е с линеен сифон.Идеята е да няма прагове които цял живот да прескачаш.И все пак не разбрах за какво ти е втория сифон ,при положение че няма да си с душ кабина ,а с перде?
сола 180 - специалист
zerhanzenun написа:
Колега "сола 180'' от къде мога да ги купя тези прегради и колко на колко ти е кабината?Самия праг от какво се прави?
Ха ха не е моя кабината .Аз само ги правя.

Ами тая е 120х80 от "Досев " .Мисля, че я купиха около 600лв.Прагчето са ти писали-газобетон 5см и обличаш.Ако ти се играе може и без лайсна.Пилиш и си готов.Дори е по-хубаво с пилен ръб.
dpp - специалист
chapara написа:
dpp написа:
Ще те улесни изключително много,от сифона по диагонал пускаш една майка с наклон към сифона,а от двете и страни имаш две повърхнини с лек наклон към тази майка.С втория сифон ще си вкараш голям автогол,ако не понижиш нивото на поддушовия под(с една дума да прекъснеш плочките.В момента правя две бани с понижението,но не съм ги снимал,а това може да стане едва след празниците,като там пък подушовото е с линеен сифон.Идеята е да няма прагове които цял живот да прескачаш.И все пак не разбрах за какво ти е втория сифон ,при положение че няма да си с душ кабина ,а с перде?
Ами втория сифон е защото мисля да сложа праг в "помещението" за къпане. Останалата част от банята нали все пак ще се мокри..мие и т.н...
А иначе аз не съм правил нищо в момента. Имам денивилаия 15см в банята. Т.е. слизам с 15см в момента като влизам вътре, та затова ще мога да изпълня без проблем замисъла ми да сложа два сифона, и да изместя мийката от другата страна като полвам отводнителния канал за сифоните и така ще включа и пералнята ..
..имам и друга идея, но таак и не намерих тук снимки н аподобен замисъл. ПОнеже пералнята ще е отдясно на мийката, се чудя за някакъв плот покриващ пералнята и мивката вградена в него, било то керамичен или от камък плот..но не видях тук подобно решение... :(
nanna_77 - напреднал
А виж и това.Тук нивото под душа е с окло 6-7см по ниско от нивото на цялата баня,в този случай е с два сифона,но мисля ,че може да е с един сифон и наклон към коритото.

Прикачен файл

P7050184.JPG
P7050184.JPG (14.17 KиБ) Видяна 6744 пъти

Прикачен файл

046.jpg
046.jpg (12.31 KиБ) Видяна 6744 пъти
ebahti - майстор
Хъм,за такъв вариянт не се бях сещал досега,интересен е...може да го приложа някъде :roll:
dpp - специалист
И това е интересен вариант дам... :roll:
chapara - майстор
За такова нещо ви говорех,но аз съм ги направил двете бани със 10 мм понижение,като съм ги разделил с ъглова лайсна за външен ръб и там ще стъпи кабината :wink:
сола 180 - специалист
chapara написа:
За такова нещо ви говорех,но аз съм ги направил двете бани със 10 мм понижение,като съм ги разделил с ъглова лайсна за външен ръб и там ще стъпи кабината :wink:
Батка пусни при първа въможност снимки .Ако може по детайлни.Идеята ми допада ама искам да видя крайния резултат.
Може и в село да направя на някой така......
chapara - майстор
сола 180 написа:

Батка пусни при първа въможност снимки .Ако може по детайлни.Идеята ми допада ама искам да видя крайния резултат.
Може и в село да направя на някой така......
Ще ,на 10.01 съм пак на обекта,дано да се сетя да взема апарата.В случая на тази къща,обаче аз си правих замазките,поради спецификата,не че е голяма философия.Ето изнамерих само готовата замазка направена и е и хидроизолация.Другото през новата година :wink:

Изображение

Тема "Съвет за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: