Всички въпроси за вилата.
ЧефоС - специалист
Добре е като за начало, и реда на снимките не от значение. Но, ако беше споделил намеренията си преди началото на строежа, може би щеше да избегнеш поне 3 грешки, които виждам от снимките.

1. Независимо от почвата, основите ми се виждат плитки, и тесни. Виждам, че сте бъркали бетона с малка бетонобъркачка. Вероятно е отливано за повече от 1 ден. А аз знам, че бетон не се прекъсва, а се отлива наведнъж.

2. Арматурата не е положена правилно. Предполагам, че за тоя строеж няма проект. Ако има, то тогава си поискай парите от проектанта обратно. Поради тая причина очаквай пукнатини успоредно и близо до стените, ако още не са се появили. Не зная колко добре е трамбовано под плочата/вижда ми се, че е дебела не повече от 10 см/, но очаквай леко провисване в средата на помещенията.

3. Пъпчивата мембрана няма да спре капилярната влага на пода. Тъй като сградата е на наклон, и в планински район, ще има вода, която ще премине под основите. И понеже не си поставил пясъчна възглавница и дебел найлон, очаквай овлажняване на пода. Поради тая причина не слагай подово покритие от дърво или ламинат - бързо ще изгние.

Казвам всичко това не да те критикувам, а да помислиш как да си помогнеш. Все още не е късно. Най-напред помисли за солиден дренаж и отводняване на подпочвените води. Трябва да правиш и много здрава подпорна стена/обезателно се консултирай с конструктор/, за да не се срути брега, и да ти отнесе строежа в дерето.

Успех!
housedoktor - майстор
Браво за инициативата.Що се отнася за забележки-Стефан ги е посочил .И аз наблягам за дренаж в твоя случай
kapanec - специалист
Много труд и усърдие си вложил .Да си я ползваш дълги години с удоволствие :|
stenmark - специалист
Първо поздравления за постигнатото.За подпорната стена бих посъветвал който не е бил на мястото и не познава почвата да не се изказва неподготвен.Аз също имам в планински район строеж и вече втора година не съм направил подпорна стена .Пръстта грам не е мръднала.Аз също отначало се притеснявах,обаче всичко е било напразно.Друго за провисване на настилката също не е сигорно.Един тривиален въпрос,но съм любопитен:колко ти излезе на кв.покрива/с метални керемиди е нали?/Успех нататък!
ЧефоС - специалист
stenmark написа:
....За подпорната стена бих посъветвал който не е бил на мястото и не познава почвата да не се изказва неподготвен....!
Към мен ли е забележката колега, че се изказвам неподготвен? Почувствах се длъжен да споделя какво виждам от снимките, а не да успокоявам човека. :? Дано нищо да не се случи.

Предполагам всеки е пътувал по пътя за Петрич. Толкова години нищо не стана, но при последния дъжд в реката изчезна цял камион, заедно с шофьора. Затова се изказах по тоя начин. Съжалявам.
boltik - специалист
Майсторе тези икономии,които си направил дано да не ти създават проблеми след време.Инък майсторът знае какво прави.Поне така изглежда от снимките.
dechev - специалист
Проект е ясно, че няма средствата ограничени, за работата, колкото съм могъл и разбирал толкова.Керемидите не са метални брамак са и дано не се сбъднат прогнозите на ЧефоС :? Ако изникнат неприятни изненади ще търсиме решения за сега няма нищо притеснително, като пукнатини и т.н.
ЧефоС - специалист
dechev написа:
Проект е ясно, че няма средствата ограничени, за работата, колкото съм могъл и разбирал толкова.Керемидите не са метални брамак са и дано не се сбъднат прогнозите на ЧефоС :? Ако изникнат неприятни изненади ще търсиме решения за сега няма нищо притеснително, като пукнатини и т.н.
Дано! Но не никога забравяй моите думи. С извинения, но повечето от съфорумците само си чешат пръстите по клавиатурите. Аз не съм по хвалбите - те с нищо не помагат. Ако ме разбираш правилно. :?

А как мислиш да узакониш строежа? Ама за такива строежи не пращат хеликоптери. Дано имаш добри съседи. :lol:

Иначе, има съфорумци, на които шапка им свалям за знанията и уменията.
stenmark - специалист
ЧефоС Прав си,обаче си представям как всичко сам си правя/смятай жена ми бърка варта с цимента/ и после някой като почне това защо не така и тем подобни ,а те нищо насреща нямат направено от тях.
ЧефоС - специалист
stenmark написа:
ЧефоС Прав си,.... и после някой като почне това защо не така и тем подобни ,а те нищо насреща нямат направено от тях.
Повече не искам диалог, колега. За да си позволя да напиша каквото и да е, то означава, че наистина го мисля. И съветите ми не бяха към Вас.

Тема "Вила-направи си сам." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: