• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cybersas - специалист
Аз също съм отскоро с Виваком и съм доволен. До сега съм бил абонат на ITV на друго място и мисля, че Виваком са по-добре откъм качество. И аз питах що няма HDMI изход на иначе симпатичното сет-топ-боксче. Заявиха ми, че "когато" пуснат HD канали, ще подменят приемниците и гън диода на чинията за потребителите, които минат на HD пакета. Малко шантаво ми звучи, но това казаха монтажниците. Иначе официално инфо - няя :) Булста винаги съм възприемал като "селската" телевизия и никога не съм и помислял да съм им клиент - не знам що така - сигурно заради селските им реклами ли - що ли?! Ся да не се разсърди някой - персонално мнение - нищо лично.

А и сега видях - при Виваком кодирането е най-съвременното с много по-голяма възможност за качествено излъчване - сигурно щото са и най-новия DTH де... Друг е въпроса за избора на спътник - лееееко куца посока, което отрязва и Free2Air програмите - аз поне не хващам нищо.
sstefanov - майстор
cybersas написа:
... гън диода на чинията ...
Е това ме уби!

Какъв гън диод сънуват, явно не са виждали отворен конвертор от последните 20 години :)
Ако са го казали сериозно се пази от тях!
velas - специалист
cybersas написа:
... "когато" пуснат HD канали, ще подменят приемниците и гън диода на чинията за потребителите, които минат на HD пакета
...
А и сега видях - при Виваком кодирането е най-съвременното с много по-голяма възможност за качествено излъчване ...
:-D :-D :-D :supz: :supz: :supz: :lol: :lol: :lol:

Ей...в скоро време не съм се смял толква много... Кой ви пълни главите с такива глупости...

БТК никога няма да подменят приемници. За да пуснат ХД канали, ще трябва да махнат х5-6 програми или да чакат свободно място...
Кодировката няма нищо общо с качеството на излъчване...иначе ФТА каналите биха били с най-лошо качество...
cybersas - специалист
За първото - е инфо от техниците. Нямам общо.

За второто - има свободни транспондери - могат да купят. А кодировката е S2 - кой е с по-добра. Майсторе на сателити?

Аз съм обикновен юзър - чета и споделям информация, просветли нас - обикновените потребители. Аз ще съм ти благодарен - най-сериозно, само малко повече аргументи и по-малко селяния, ако мое.
MamaMy - майстор
На знам защо масово потребителите се фъргат на офертите "Всичко в едно". Все едно интернета им идва от сателитната чиния :-D . Нали ако за всичко сме на тоя принцип, ще трябва и тока и бензина да го теглим от сателита. Накрая ще трябва и за сфирка от жената да искаш разрешение от ТВ оператора :finga:
lz1tar - специалист
Нямаш си на предства на какви чудесии се нагледах.Отивам на монтаж в едно село и чичото учудено гледа чинията и приемника и пита какво е това,обяснявам му а той разбрал от БТК центъра,че телевизията ще се предава по телефона.Друг беше видял ADSL модема ,с малката антенка и помислил че по него ще върви ТВ-то.Иначе в малките градчета и кабеларките и нета са пълна скръб и единственото решение е Виваком-дуо-ТВ + нет
velas - специалист
@cybersas
Не се смея на теб, не се засягай.

S2 не е кодировка а стандарт за видео предаване. Надявам се знаеш къде да видиш какво е DVB-S (S2).
Това че даден канал се излъчва на S2 транспондер не го прави с качествена картина. БТК са наблъскали 30-35 канала с огромна компресия на S2 транспондер. Лесно може да видиш разликата в качеството като сравниш с немски канал на Астра 19 или руснаците на 53Е. А те са на DVB-S...ама са с висок битрейд... ;) В общи линии това е най-важния показател за качествена картина.

П.П. Кодировката на БТК е VideoGuard (NDS).
torbalan - Дървен философ
и при дилемата булсат или виваком кое да изберем?
pep - специалист
Aз лично бих избрал виваком въпреки проблемите за които говорят. Използват "по-широколонтови" канали и теоретично трябва да са с по-добро качество от булсатком. HD могат да се видят от тези списъци:
http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=12038
за виваком изглежда още нямат HD канали:
http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=236
аз съм с булсатком заради irdeto без пари, като затворят кепенците ще видим кое какво :lol:
velas - специалист
За в момента Булсат са най-доброто решение. Който се е хванал на хорото с БТК не е видял добро...няма такава комунистическа структура...
  • 1
  • 2

Тема "Телевизия ВИВАКОМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: