Смятам да прокарам 500 600метра кабел за консуматори до 3кв интересува ме какъв кабел с каква площ и цените.Също така и как да избегна ,ако има голям пад на напрежението.Смятам да захранвам помпи и ме интересува кабела да не грее.Също така може би ще е под земята.Дали да използвам за по сигурно гофрирана тръба или без нея.Във местносста има високо ниво на подпочвени води и буквално извират.Също така ще имам ли проблем ,ако пресека жп линията и ако да откъде да търся разрешително ? да спомена ,че е 220в,Също така и бушоните ме интересуват
Колко къс пост и колко много проблеми!
* Тръба - има различни видове за полагане в земя, но точно гофрираната, за която си мислиш не става.
* Големия пад на напрежението, според законите на електротехниката, можеш да избегнеш само с проводник с по-ниско специфично съпротивление. Което значи - бакър и по голямо сечение.
Друг начин да е да повишиш напрежението при източника за компенсираш загубите - например 260V и накрая да получаваш 220 V.
* Пресичането на жп линия е ОГРОМЕН проблем. По всяка вероятност няма да стане. Най-малките проблеми е че ще трябва да копаеш на дълбоко, кабела да е в бетонна тръба, да се справиш с вибрациите от влака... С извинение разрешение ще видиш на кукуво лято.