Тани написа:Нареждаш 3-4 крика от едната страна - буташ подпорите, сваляш с криковете едната страна , местиш криковете от другата , буташ подпорите и от тази страна , сваляш плочата с криковете на земята и си готов!+1
Има и няколко междинни стъпки , но това е на грубо.
Всички въпроси за вилата.
masterval
- майстор
29 мнения в "плоча на двора"
stiv1961
- майстор
mldm
- специалист
Искам да я съборя на земята понеже сега е като паметник по средата на дворчето /това е на село/ и заема място което се заобикаля около нея.Това е остатък от стара къща която е съборена отдавна .Аз съм я копувал преди няколко години и искам да пооправя двора.Иначе варианта с къртача го знам имам къртачи Бош 11 и Макита-но накрая може и да ги изпозвам .Благодаря за идеите!
GEORGI5959
- специалист
От снимката се вижда, че плочата е много стара и след събарянето на сградата е стояла много време на атм.условия. Аз мисля, че е на 40-50години. По това време на недоимък са слагали много малко и тънка арматура. Аз съм виждал в трегер над прозорец бодлива тел за арматура и плоско желязо/шина/, сложена на широката страна. Съмнявам се дали и тук нещата не са подобни/виж арматурата на стъпалата, където е откъртено/. Така, че разбута ли се зида, който сега я крепи, плочата най-малкото ще се напука, ако и не се разпадне на късове, с каквито и кранове, крикове и подпори да се работи. Това са причините за моето мнение да се разбие плочата и да се разчисти терена. Пък после, идеи много за облагодаряване на мястото.
Тани
- модератор
Който има желание да направи нещо търси решения , а който няма желание да го свърши търси оправдания!
При какъвто и да е начин на ПЛАВНО спускане на плочата , тя няма да се напука . Ако се пука това трябваше да е станало досега. Повече ме притеснява дали ще е достатъчно равен терена на който ще легне. След като човека е решил да а "приземи" тази плоча - ме убивайте ентусиазма му. При неуспешен опит винаги може да я натроши и да разчисти терена . Ако имате идеи как да остане цяла споделете ги , а песимизма си го задръжте за себе си! Ако плочата се спука , което не виждам какъв проблем ще е за една "замазка" и човека реши да я маха , тогава песимистите могат да се включат с идеите за разтрошаване и изнасяне на отпадъка!
При какъвто и да е начин на ПЛАВНО спускане на плочата , тя няма да се напука . Ако се пука това трябваше да е станало досега. Повече ме притеснява дали ще е достатъчно равен терена на който ще легне. След като човека е решил да а "приземи" тази плоча - ме убивайте ентусиазма му. При неуспешен опит винаги може да я натроши и да разчисти терена . Ако имате идеи как да остане цяла споделете ги , а песимизма си го задръжте за себе си! Ако плочата се спука , което не виждам какъв проблем ще е за една "замазка" и човека реши да я маха , тогава песимистите могат да се включат с идеите за разтрошаване и изнасяне на отпадъка!
Тема "плоча на двора" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература