Всички въпроси за вилата.
masterval - майстор
Изливаш не гипсови, а ледени колони и чакаш пролетта!
stiv1961 - майстор
Тани написа:
Нареждаш 3-4 крика от едната страна - буташ подпорите, сваляш с криковете едната страна , местиш криковете от другата , буташ подпорите и от тази страна , сваляш плочата с криковете на земята и си готов!
Има и няколко междинни стъпки , но това е на грубо.
+1
crez - майстор
При всички предложени способи плочата ще се напука, а напука ли се по-добре да се разбие изцяло.
sian - специалист
crez написа:
При всички предложени способи плочата ще се напука, а напука ли се по-добре да се разбие изцяло.
+1
По-добре да се отлеят колонки м/у плочата и основите и да си остане така(стига да устройва колегата)
mldm - специалист
Искам да я съборя на земята понеже сега е като паметник по средата на дворчето /това е на село/ и заема място което се заобикаля около нея.Това е остатък от стара къща която е съборена отдавна .Аз съм я копувал преди няколко години и искам да пооправя двора.Иначе варианта с къртача го знам имам къртачи Бош 11 и Макита-но накрая може и да ги изпозвам .Благодаря за идеите!
complast - специалист
Другия вариянт е да я нарежеш на парчета.
GEORGI5959 - специалист
От снимката се вижда, че плочата е много стара и след събарянето на сградата е стояла много време на атм.условия. Аз мисля, че е на 40-50години. По това време на недоимък са слагали много малко и тънка арматура. Аз съм виждал в трегер над прозорец бодлива тел за арматура и плоско желязо/шина/, сложена на широката страна. Съмнявам се дали и тук нещата не са подобни/виж арматурата на стъпалата, където е откъртено/. Така, че разбута ли се зида, който сега я крепи, плочата най-малкото ще се напука, ако и не се разпадне на късове, с каквито и кранове, крикове и подпори да се работи. Това са причините за моето мнение да се разбие плочата и да се разчисти терена. Пък после, идеи много за облагодаряване на мястото.
Тани - модератор
Който има желание да направи нещо търси решения , а който няма желание да го свърши търси оправдания!

При какъвто и да е начин на ПЛАВНО спускане на плочата , тя няма да се напука . Ако се пука това трябваше да е станало досега. Повече ме притеснява дали ще е достатъчно равен терена на който ще легне. След като човека е решил да а "приземи" тази плоча - ме убивайте ентусиазма му. При неуспешен опит винаги може да я натроши и да разчисти терена . Ако имате идеи как да остане цяла споделете ги , а песимизма си го задръжте за себе си! Ако плочата се спука , което не виждам какъв проблем ще е за една "замазка" и човека реши да я маха , тогава песимистите могат да се включат с идеите за разтрошаване и изнасяне на отпадъка!
ArturDent - Почти Безобиден
Аз се притеснявам за почистването отдолу - струва ми се доста рисковано.

Тема "плоча на двора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: