Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
masterval - майстор
Някой може ли да ме светне, какво представлява това чудо? Видях го в рекламна листовка на един голям магазин, 6 гнезда, цена 19,99 лв. Мога да го снимам, но едва ли е нужно? Ако действително нещо спестява, на какъв принцип?
plamen6100 - специалист
Сигурно има датчик за присъствие хаха, и като те няма след определено време му се спира тока да речем :) Ама за тия пари не ми се вярва направо :)
evil - специалист
Ами,спестяваш енергията по закупуването и монтажа на 5 контакта :lol:
mirk - майстор
:? Да не си се объркал, да не е с някаква защита те обикновено започват от такава цена.
masterval - майстор
Объркал съм се!
Задал съм въпрос на неподходящото место, след като пишат неподходящите хора.
Прикачен файл:
Image17790.jpg
Image17790.jpg (102.87 KиБ) Видяна 4714 пъти
Нека отговори някой, който е в час, а не в настроение да спами.
moimoimoi - майстор
masterval написа:
Някой може ли да ме светне, какво представлява това чудо? Видях го в рекламна листовка на един голям магазин, 6 гнезда, цена 19,99 лв. Мога да го снимам, но едва ли е нужно? Ако действително нещо спестява, на какъв принцип?
ами те колегите те светнаха :idea: ама на теб още не ти се вярва че тоя разклонител е пълен шит,не им вярвай на тия от големия магазин, я по добре си купи 1-2 устройства за икономия на ток :mrgreen: :-D :lol: ,сещаш ли се -приличат на ароматизатори и се забучват в някой контакт/като тоя на снимката/

пп:какво означава енергоспестяващ?означава че консуматора консумира по малко електроенергия а извършва същата работа-както при енергоспестяващите крушки и стандартните такива ,20 вата се равняват на 100 вата по работа/осветеност/ и от там ти идва икономията,или както е с климатиците и стандартните отоплителни печки-ако климатика консумира 2 киловата то те се равняват на около 6 киловата печка с обикновен нагревател, а тоя разклонител какво си мислиш че прави включваш в него една печка духалка 2 киловата и тя ще почне да консумира 1 киловат като в същото време топли за 3 киловата...аре :toimonster:

Прикачен файл

ured-za-ikonomiq-na-tok-43-lv-drugi-gr-sofiq.jpg
ured-za-ikonomiq-na-tok-43-lv-drugi-gr-sofiq.jpg (5.64 KиБ) Видяна 4688 пъти
Последна промяна от moimoimoi на чет фев 03, 2011 4:46 pm, променено общо 1 път.
peter_m - специалист
Може да си купи разклонителя и да му сложи 6 от тези устройства ... така ще направи толкова голяма икономия, че чак от енергото ще му плащат :wink:
piron45 - майстор
Смешно е че все още има хора дето вярват, че като включиш някое устройство в контакта и ще можеш да правиш икономия. :lol: Няма такова чудо. Всичко е пълна заблуда за незапознати с материята. Виждал съм от така наречените енергоспестяващи устройства, които имат някаква RC група / безмислен сбор от резистори и кондензатори/, която уж прави икономия. Глупости на търкалета, всяко устройство в което има някакви електронни елементи консумира ел енергия, а не спестява нищо.
Така че ако има желаещи с излишни пари за даване нека си купуват подобни джаджи, няма лошо. Правят добро на търговците и те са хора и трябва да ядат хляб :cool:

Тема "Енергоспестяващ разклонител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: