Колега,аз нямам такъв в къщи, но съм монтирал към 20-тина такива вече,и да ти кажа с две ръце гласувам за него,единственото което на мен не ми харесва е шумът които се появява в режим вентилация(пресен въздух),но иначе е супер тих-можеш спокойно да спиш на него,поддържа ти влажността на въздуха независимо на какъв режим е, и е изработен една идея по-добре от другите дайкини,не главно като качество а като детайли и елементи в него.Ако те интересува нещо питай 
- 1
- 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vaioo
- специалист
20 мнения в "Daikin - Ururu Sarara"
Като се замисля имам един два въпроса.
А именно какъв е диаметъра на тръбите, който свързват външното с вътрешното тяло (какъв отвор трябва да пробия в стената за да минат маркучите).. И втория въпрос избрал съм си FTXR42E в състояние ли ще е да отоплява/охлажда две стай (хол, спалня-преходна) с квадратура съответно 17м2 и 12м2 , като от хола към спалнята ще има вграден вентилатор за циркулация на въздуха.
vaioo
- специалист
За тръбите дупка с диаметър ф70, или с размер 7х7см.
А за помещенията според квадратурата ще ти стигне,остава височината да ти е стандартна(до3м.) и да имаш добра дограма и изолация.
По принцип отоплението на две стаи с един климатик има някои слабости:
-за да има желания ефект, климатика трябва да е раположен срещу входа към другата стая-това не винаги е осъществимо.
-трябва да се държи винаги на висока скорост за да има по-голям въздухообмен,от където ще има и повече шум.
-това с вентилатора съм го правил и върши работа, но пак шуми и не върви да спиш така.
-в помещението където ще е климатика винаги ще е по топло от другото.
-трябва да се държи на по-високи градуси за да се достига нормална температура в другата стая,понеже топлия въздух остава високо и свода над вратата го спира да отива към другото помещение.
-Ако сте повече от двама,идва въпроса вечерно време като трябва да
затваряш вратата и оставаш на студено.
Моето предложение е ако приоритета ти е да се отопляваш с него и нямаш проблем с влагата в дома-вземи си по един от подовия тип daikin fvxs25 и fvxs35, или ако нямаш място за тях същия размер но ftxs и си готов за зимата.
А за помещенията според квадратурата ще ти стигне,остава височината да ти е стандартна(до3м.) и да имаш добра дограма и изолация.
По принцип отоплението на две стаи с един климатик има някои слабости:
-за да има желания ефект, климатика трябва да е раположен срещу входа към другата стая-това не винаги е осъществимо.
-трябва да се държи винаги на висока скорост за да има по-голям въздухообмен,от където ще има и повече шум.
-това с вентилатора съм го правил и върши работа, но пак шуми и не върви да спиш така.
-в помещението където ще е климатика винаги ще е по топло от другото.
-трябва да се държи на по-високи градуси за да се достига нормална температура в другата стая,понеже топлия въздух остава високо и свода над вратата го спира да отива към другото помещение.
-Ако сте повече от двама,идва въпроса вечерно време като трябва да
Моето предложение е ако приоритета ти е да се отопляваш с него и нямаш проблем с влагата в дома-вземи си по един от подовия тип daikin fvxs25 и fvxs35, или ако нямаш място за тях същия размер но ftxs и си готов за зимата.
Жилището е панелка 7 ми етаж, взех го преди година, за момента съм направил 5см външна изолация с 5 камерни PVC дограми с КА стъкло( мисля че поне това условие е спазено ). До този момент тъй като не съм живял в тези стай нямам особено наблюдение за влага. Блока е с централно парно (аз съм с свалени радиатори) но като цяло след поставянето на изолацията и дограмите температурата в най-студените дни не е падала под 16-17 градуса. Относно вентилатора, който бях споменал обмислям вариант с поставяне на окачен таван по ъглите на (30х30см в спалнята) и съответно въздуха от вентилатора ще върви по въздухоотвод.( окачения таван по ъглите на стаята мисля да играе ролята на въздухоотвод като самия въздух ще излиза в срещуположния край на вратата на спалнята.) Също така обмислям и вариан с регулиране оборотите на вентилатора какато и избиране на вентилатор с по-големи перки. Ето тук може да се види как изглежда "въздухоотвода" http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 3/p2060496 , а тук може да се забележи от къде ще идва въздуха http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 1/p2070517 като цяло ще имам възможност въздуха, който ще се тегли от вентилатора да тръгва в близост до вътрешното тяло на климатика (тъй като ще има укачен таван и респективно в него може да се направи въздухоотвод който да взима въздуха в близост до климатика.) така че мисля и този проблем ше бъде решен, като цяло няма да има нужда спалнята да бъде отопляване нощно време тъй като температурата в момента е перфектна за сън(17-20 градува). Относно подбора на точно определения климатик а именно FTXR42E тъй като съм в близост до натоварен булевард и нямам особено желание да отварям за проветрение много много.
Благодаря. Щом всичко си е подредено то не си е за разбутване
.
Извинявай но днес ми дойде нещо на ум, което забравих да попитам тъй като ти си на ТИ в тази област, а именно след като имам външна изолация, кой е най-добрия вариант за поставяне на външното тяло. Върху изолацията или да се зареже местото където ще се монтиран стойките и там да се бият анкерните болтове. Преди време бях чел че някой хора имат проблем с вибрации и т.н и си мислех в случайте когато основата е от стириопор(както в моя случай) дали няма да има проблем в бъдеще време ?
Извинявай но днес ми дойде нещо на ум, което забравих да попитам тъй като ти си на ТИ в тази област, а именно след като имам външна изолация, кой е най-добрия вариант за поставяне на външното тяло. Върху изолацията или да се зареже местото където ще се монтиран стойките и там да се бият анкерните болтове. Преди време бях чел че някой хора имат проблем с вибрации и т.н и си мислех в случайте когато основата е от стириопор(както в моя случай) дали няма да има проблем в бъдеще време ?
Изолацииката мисля че е добра. А именно с някакъв черен стириопор и силиконова мазилка, ето как изглежда http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 3/p1010011 ( надявам се между стиропора и стената са го направили добре. ) но ще видим какво ще кажат и монтажистите.
Да определено така ще направя. Нямам никакво желание да си удрям главата в климатика и лятно време като си пийкам на тераската да ми духа на главата.
Много благодаря за допълнителното инфо
Много благодаря за допълнителното инфо
- 1
- 2
Тема "Daikin - Ururu Sarara" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература