• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
При ъгловите шкафове винаги има вероятност да провисне вратат която е закачена за другата врата. В някои случаи причина са пантите а в други не много добра нивелация на ъгловя шкаф. И при мен се е получавало особенно когато правя гардероби с тези панти.
Делян - специалист
На мен ми отговориха,че вратичките ще провиснат
Така, тук стигаме до началото на темата...
Лично аз не можах да намеря фирма, която да реже нестандартни форми (или не съм знаел къде да търся) - под нестандартна форма имам предвид най-обикновен ъглов сряз за врата тип хармоника. Точно затова са ти обяснили, че няма как да стане - по-лесно е да избичат един прав шкаф със сляп ъгъл и да ти вземат парите. Навсякъде ми обясняват, че режат само правоъгълни детайли, само в една фирма се съгласиха за овалите, но за ъгловия шкаф питаха "какво е това" :lol:
Т.е. възможностите на тези "майстори" стига до възможностите на машината. Така грабнах зегето и си го направих сам. Не стана перфектно, но поради липса на избор и така ми върши работа. Слагай хубави панти (аз заложих на Блум) и си свиркай. След 5-10 години, като се изкривят пак ще ги смениш...
новодомец - напреднал
Т.е. възможностите на тези "майстори" стига до възможностите на машината. ..[/quote]Днешните машини нямат ли по-голями опции.Ограниченията по скоро са в човека зад машината.
Smarin - специалист
Дъно за ъглов шкаф може да се направи и на най - стария циркуляр , който може да се намери из фирмите днес , за кантирането има малко повече срътня , но нищо особено , просто на някой не му се е занимавало
Делян написа:
Навсякъде ми обясняват, че режат само правоъгълни детайли, само в една фирма се съгласиха за овалите, но за ъгловия шкаф питаха "какво е това" :lol:
Т.е. възможностите на тези "майстори" стига до възможностите на машината. Така грабнах зегето и си го направих сам. Не стана перфектно, но поради липса на избор и така ми върши работа.
Не прави грешката да постъпиш по този начин и с горния шкаф понеже е на нивото на очите и всичко поизкривено и изкъртено от зегето ще се вижда.За долния тоя номер може и да мине поради липса на друга алтернатива в момента(мое мнение).Ако си се спрял на горен ъглов с врати закачени една да друга разбира се.
Предполагам за пръв път се сблъскваш с изработката на подобен шкаф и ако нещо не ти е ясно по размерите с радост бих помогнал :) .......а и не само аз

lazo_2 е прав че може да се направи със стар циркуляр.Не знам дали тук бих могъл да ти обясня,още повече че ти ще трябва да обясняваш на майстора,и ще стане еднаааа :mrgreen:
Може би за овалите и горния шкаф би било по-лесно да отнесеш материала на някой център. :?
shadowman - майстор
Тука май става дума за рязане на шкафа на буквата "Г", значи много фирми които правят разкрой не предлагат тази услуга, може би само тия които имат център, а па тия с големите циркуляра няма как да го направят както трябва. Специфичното на ъглов шкаф на букват "Г" е ъгъла на стаята понеже всичко е криво и се получава една кофти ситуация. В който и цех да идеш (ако ще поръчваш кухня, а не да си я правиш) ще ти направят ъгловия шкаф.
Smarin - специалист
бях обещал една идея и от мен , но нещо не се свързваме през скайп , тъй че ще постна снимката тук (тъкмо ще можем да поспорим :))

Прикачен файл

kuhnq_chervena_5.jpg
shadowman - майстор
И това е решение, дори може би по-добро от моето заради мястото на печката. Но някак си не харесвам сам шкаф в края щото все ми е един нестабилен като не е вързан с другитр.
Делян - специалист
shadowman, за този тип дъно (и рафт) долу, става въпрос.
В който и цех да идеш (ако ще поръчваш кухня, а не да си я правиш) ще ти направят ъгловия шкаф.
Май това е главното...
А иначе, ъгъла на стаята съм го предвидил, просто им давам размерите, с нарисувана картинка, както по-долу, но както казах отговора беше "Какво е това?!" Шкафа вече съм го сглобил, но в момента не съм в къщи да постна снимки.

harier, горния шкаф не е по този начин, а скосен - там ми го отрязаха и кантираха. Овалите също ги направиха, но това "Г" беше главния проблем :roll:

Прикачен файл

shkaf.jpg
shkaf.jpg (11.01 KиБ) Видяна 3324 пъти
shadowman - майстор
За същото говорим, ако фирмата при която разкрояваш прави заоблени детайли няма начин да не го направят. Също така те само кроят и не ги интересуват как ще изглеждат шкафовете и поради тази причина не са наясно за ъгловия дъмата на ъгловия шкаф.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Питанки за кухненски проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: