Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
AvrilLavigne - помощник
Имам стара библиотека, която е в тъмен цвят ( не знам как точно да го определя нещо като махагон) и бих искала да променя цвета й. Доколкото ми обясниха това било естествен фурнир и той можел да се боядиса с байц. Бих искала някой ако може да ми даде съвет, тъй като досега никога не съм правила подобно нещо. Цветът, който желая да получа е "венге".
toni_g79 - специалист
Тези наименования са доста общи,ако е от светло към тъмно имаш по-голям шанс,обратното е трудна задача.Има писано във форума viewtopic.php?f=25&t=31469 ,пробвай и с търсачката........
Fortune - специалист
Шкуриш с по-едра, после по-ситна, боро контакт, после байц или акрилатна боя, после лак, може да състариш с техника на декупаж или пък боядистваш първо с по-тъмен цвят и после прозирно боядисваш с бяло да речем и шкурваш тук там ръбчетата.

В БГ мама има специално такава тема нека я намера и ще постна какво са сътворили там.
toni_g79 - специалист
Fortune написа:
Шкуриш с по-едра, после по-ситна, боро контакт, после байц или акрилатна боя, после лак, може да състариш с техника на декупаж или пък боядистваш първо с по-тъмен цвят и после прозирно боядисваш с бяло да речем и шкурваш тук там ръбчетата.

В БГ мама има специално такава тема нека я намера и ще постна какво са сътворили там.
:shock: :shock: :shock:
AvrilLavigne - помощник
ще се опитам да направя снимка на цвета в момента и на този който искам да постигна, но прехода е от по - светло към по - тъмно.

Извинявам се за лошите снимки, но с такива разполагам вмомента.
От това което прочетох досега трябва да се из изшкури и после да се нанася цвета.

Прикачен файл

venge.jpg Цвят венге

Прикачен файл

sega.jpg
Цвета в момента
sega.jpg (42.57 KиБ) Видяна 16908 пъти
Fortune - специалист

Прикачен файл

маса след.jpg
маса след.jpg (68.95 KиБ) Видяна 16906 пъти

Прикачен файл

стол преди.jpg
стол преди.jpg (101.78 KиБ) Видяна 16906 пъти

Прикачен файл

стол след.jpg
стол след.jpg (90.53 KиБ) Видяна 16906 пъти
Fortune - специалист
AvrilLavigne написа:
ще се опитам да направя снимка на цвета в момента и на този който искам да постигна, но прехода е от по - светло към по - тъмно.

От това което прочетох досега трябва да се из изшкури и после да се нанася цвета.
Значи ще ти трябва байц по-тъмен за да се вижда фладера. Първо шкуриш после грунд Боро контакт, после байц или масло например Осмо в тъмен цвят после лак. Първо пробваш някъде където не личи, отвътрешната страна...
toni_g79 - специалист
Fortune написа:
AvrilLavigne написа:

Значи ще ти трябва байц по-тъмен за да се вижда фладера. Първо шкуриш после Боро контакт, после байц или масло например Осмо в тъмен цвят после лак. Първо пробваш някъде където не личи, отвътрешната страна...
И пак :shock: :shock: :shock:-Това са безсмислени упражнения,които нямат нищо общо с байцване и лакиране.Те са за ПРЕБОЯДИСВАНЕ :) Да не говорим колко по-лесни и сигурни начини има за същия ефект..........
Иначе към автора на темата, трябва ти зашкурване и хубав лак с цвят "венге".За марка на лака,по-добре да пише някой,който знае марка хубав и здрав лак за мебели!!!!
Fortune - специалист
Може и да са безмислени упражнения, но един гардероб е нещо много голямо за перфекто изшкурване, да не говорим, че ще отнеме много повече време, грунда ще улесни нанасянето на последващото покритие и то ще е по-здраво, не съм сигурна, че ще стане еднакъв цвета само с лак след шкурка.
Нищо не пречи да се изпробва разбира се и да са премине към най нетрудоемкия вариант.

Тема "Мога ли да променя цвета на мебел (с естествен фурнир) и как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: