Не знам какви са ви печките, но моята има 4 котлона по 1.5kW и фурна 2kW ако се включат всичките и тея 2.5кв кабел ми се вижда малко. Аз лично мисля да си пусна един само за печката 3х4 пък ще видим.. 

valat111 написа:И за печката 3x 2.5 е достатъчно. С такъв захранвам проточен бойлер 7 KW без да грее кабела и без фойерверки /с добре затегнати връзки/. Печката на пълна мощност, с всички включени уреди /което се случва изключително рядко/ едва ли е повече.Само си мислиш, че проточния ти бойлер работи като 7kW-ов. Моя същия го захранвам с 2х4 мостов и е на 4м от таблото. Пада върху тези 4м. кабел е 7V. При измерване се оказа че реално моя бойлер работи като 6kW, представям си твоя с тези 2,5кв.мм.
dpp написа:Не знам какви са ви печките, но моята има 4 котлона по 1.5kW и фурна 2kW ако се включат всичките и тея 2.5кв кабел ми се вижда малко. Аз лично мисля да си пусна един само за печката 3х4 пък ще видим..Нема лошо.Колкото повече-толкова повече, беше казал някой.Цялата печка на макс и пълен напред и всичките 8 кW включени. И на какъв предпазител на таблото ще го включиш това захранване ?
fikata написа:Общо 8 KW.dpp написа:Не знам какви са ви печките, но моята има 4 котлона по 1.5kW и фурна 2kW ако се включат всичките и тея 2.5кв кабел ми се вижда малко. Аз лично мисля да си пусна един само за печката 3х4 пък ще видим..Нема лошо.Колкото повече-толкова повече, беше казал някой.Цялата печка на макс и пълен напред и всичките 6 кW включени. И на какъв предпазител на таблото ще го включиш това захранване ?
ESPACE написа:Колега, ти ме разсмяvalat111 написа:И за печката 3x 2.5 е достатъчно. С такъв захранвам проточен бойлер 7 KW без да грее кабела и без фойерверки /с добре затегнати връзки/. Печката на пълна мощност, с всички включени уреди /което се случва изключително рядко/ едва ли е повече.Само си мислиш, че проточния ти бойлер работи като 7kW-ов. Моя същия го захранвам с 2х4 мостов и е на 4м от таблото. Пада върху тези 4м. кабел е 7V. При измерване се оказа че реално моя бойлер работи като 6kW, представям си твоя с тези 2,5кв.мм.
pansim написа:ESPACE написа:Колега, ти ме разсмяvalat111 написа:И за печката 3x 2.5 е достатъчно. С такъв захранвам проточен бойлер 7 KW без да грее кабела и без фойерверки /с добре затегнати връзки/. Печката на пълна мощност, с всички включени уреди /което се случва изключително рядко/ едва ли е повече.Само си мислиш, че проточния ти бойлер работи като 7kW-ов. Моя същия го захранвам с 2х4 мостов и е на 4м от таблото. Пада върху тези 4м. кабел е 7V. При измерване се оказа че реално моя бойлер работи като 6kW, представям си твоя с тези 2,5кв.мм.![]()
![]()
![]()
Само не ми казвай, че имаш един(1) киловат загуба на 4 метра кабел.
Хайде помисли пак и тогава пиши.
pansim написа:Опростените модели на мислене идват от недостатъчната информация в предишния ти пост!
Първо бяха 7волта сега станаха 12.... бъди здрав.
И все пак имаш загуба от 1квт. На колко метра кабел е тази загуба???
Аз спирам до тук.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: