Ако радиаторите са чугун добре -температурните колебания се усещат по слабо , но ако си с алуминиеви и си с по малка температура на водата -радиатора е затоплен само горе , от полувината и долу е много по студен -сравнен с чугунения, това при гравитачно.С помпа разликата нямаля .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
80 мнения в "Виадрус У 22 и горелка на пелети - въпроси?"
filmatoplo
- майстор
За Ванчето-с пелетната горелка ще си автоматизираш горивния процес -няма да има тези спадове и пикове за които споменаваш с въглищата .Няма да е нужно вече да се набумка котела че да издържи часове
-при пелетите ще си нагласиш режим по температура и часове и горелката си знае .Няма да имаш вече излишно прегряване в стаите или пък студени периоди.4 те тона въглища като разход го преписвам на това -1 лошо качество ,2 искаш не искаш котела зареден с въглища той гори -в някой от часовете излишно.И при пелетите има лоши , но с малко повече информация която вече е по достъпна и бърза -лесно ще избереш качествените.Ами пелетите са по интелигентно гориво-един телефон на доставчика и след час са при теб с буса 2-3 тона в чисти чувалчета , не е като въглищата 9 дена и 8 часа-пък мръсотия до шия.
.Вярвам ме разбрахте .
Ерато горелките не ги ли дават по програма на изплащане 
filmatoplo
- майстор
Определено съм за горелката, но с качествени пелети, стаен програматор със седмично регулиране на стайната температура.Остава вече сградата да има по малки топлозагуби и оттам по-малък разход на пелети. 
vache
- специалист
Ох, сигурно е коментирано, ама пак ще питам..
Тоя стаен седмичен програматор какво представлява?
Иначе за топлозагубите сме ги свели доколкото се може до минимум с вътрешна изолация, вкл. на пода и тавана. Понеже във входа се санира частично ние предпочетохме да изолиране отвътре и да не топлим стените
При нас проблемът наистина е в непрекъснатото отопление. Ето вчера котела го запалихме и умряхме от жега
просто няма как да го регулираме прецизно да спира и да тръгва
Тоя стаен седмичен програматор какво представлява?
Иначе за топлозагубите сме ги свели доколкото се може до минимум с вътрешна изолация, вкл. на пода и тавана. Понеже във входа се санира частично ние предпочетохме да изолиране отвътре и да не топлим стените
spec
- специалист
vache написа:... Е, може да се подава по някоя лопатка въглища, обаче не е работа това.. Първо няма пълно изгаряне, в сравнение с горното горене и второ ако котела е позагрял и въглищата се разбумтят като се разгорят първоначално тръбата му стана синя от температурата.
vache написа:... Ето вчера котела го запалихме и умряхме от жегаДа се включа и аз с мнение, пък и да следя отблизо развитието на тематапросто няма как да го регулираме прецизно да спира и да тръгва.
vache,
не мога да се съглася с горното (подчертаното). От 6 години съм с Viadrus U26 и подобни проблеми са ми непознати. Така като те "слушам" си мисля, че майсторите не са ви обучили да работите с котлето. Никога не ми е загрявала тръбата му до синьо или пък да умираме от жега. Е, на всеки радиатор имам термо-вентил, разбира се. Горещо ти препоръчвам и ти да помислиш в/у това, защото някъде споменаваше, че апартамента е за 5 климатика. Това означава, че имаш поне толкова радиатора.
Осъзнавам какви реакции ще породи това, но темата вече сме я коментирали със снимков материал.
Уточнение: Имам предвид да сложиш на всеки радиатор термо-вентил. Тогава няма да "умирате от жега".
Последна промяна от spec на пон фев 21, 2011 1:48 pm, променено общо 2 пъти.
fbr
- майстор
И аз не можах да разбера коя тръба загрява до синьо. Ако е за изходящите газове, това са си живи загуби. Моя котел вместо тръби за изходящите газове има гофрирана алуминиева тръба за аспиратори, и 5-та година е здрава, Представям си какво ще и се случи, ако попадне в такава ситуация. Принципно температурата на тръбата на изходящите газове, не трябва да е осезаемо по-топла от тръбата на изхода на горещата вода на котела в установен режим. В режим на повишаване на температурата, е възможно да е леко по гореща.
filmatoplo
- майстор
Тема "Виадрус У 22 и горелка на пелети - въпроси?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература