Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vessys - напреднал
Здравейтее!Имам голяма питанка!Значи нещата стоят така.В една къща живеем 4 семейства ,всяко от които на различен етаж.Преди да се появи Е-ОН и да изкара бушони в ел.табло отвън,имаше ел табло и вътре във входа,всъщност още го има и там е проблема,в това ел табло има бушон за всеки етаж по отделно,обаче скъпите ми съседи посточнно си пускат кабелчета/мостове/ към моя бушон и нали се сещате на чия сметка се върти електричеството?Искам да се зазида въпросното тъбло обаче естествено никой не е съгласен,тъй като вече няма да могат да ми крадът от тока,така да се изразя.Хич не ги разбирам електричарските работии ама се надявам ако има начин,този бушон долу да се махне,или да се сложи някакъв по особен вид,към който немогат да се закачат други кабелчета,от съседни бушони,или ако иманякакъв начин да се сложи капак и ли нещо такова и аз вече незнам,не ми стига фантазията,ама да се направи нещо по въпроса,моля ви кажете ми защото тези тука ще ги избивам вечеее !И забравих да кажа че като си вляза в апартамента пак имам бушони ???
splitservice - специалист
Ако и вътре имаш предпазител (главен), просто извикай ел.техник да ти игнорира външния.
hladnia - специалист
vessys написа:
Имам голяма питанка!
имаше ел табло и вътре във входа, всъщност още го има и там е проблема,
в това ел табло има бушон за всеки етаж по отделно,обаче скъпите ми съседи посточнно си пускат кабелчета/мостове/
Хич не ги разбирам електричарските работии ама се надявам ако има начин,този бушон долу да се махне,или да се сложи някакъв по особен вид,към който немогат да се закачат други кабелчета,от съседни бушони,или ако иманякакъв начин да се сложи капак и ли нещо такова ???
Начини има, но пусни някоя снимка, да видим какво може да се направи.
vessys - напреднал
благодаря ти за отговора,но как да разбера дали е главен?Извинявайте за невежеството #-o
aiako - специалист
Като го махнеш или изключиш нищо няма да има ток, а другите спират - лампи , контакти, бойлер и тн.
vessys - напреднал
hladnia написа:
vessys написа:
Имам голяма питанка!
имаше ел табло и вътре във входа, всъщност още го има и там е проблема,
в това ел табло има бушон за всеки етаж по отделно,обаче скъпите ми съседи посточнно си пускат кабелчета/мостове/
Хич не ги разбирам електричарските работии ама се надявам ако има начин,този бушон долу да се махне,или да се сложи някакъв по особен вид,към който немогат да се закачат други кабелчета,от съседни бушони,или ако иманякакъв начин да се сложи капак и ли нещо такова ???
Начини има, но пусни някоя снимка, да видим какво може да се направи.
Добре,ще снимам цялото табло, да го покажа :)
vessys - напреднал
aiako написа:
Като го махнеш или изключиш нищо няма да има ток, а другите спират - лампи , контакти, бойлер и тн.
Ами да долу бушона като е изгори тук спира тока....значи само с този на етажа ми няма да става работата??
valat111 - специалист
vessys написа:
благодаря ти за отговора,но как да разбера дали е главен?Извинявайте за невежеството #-o
1. Трябва да е с най-голям ампераж. 2. Като го изключиш, напрежението отпада абсолютно навсякъде в апартамента ти.
valat111 - специалист
П.С. докато пишех, колегите вече са отговорили.
vessys - напреднал
valat111 написа:
vessys написа:
1. Трябва да е с най-голям ампераж. 2. Като го изключиш, напрежението отпада абсолютно навсякъде в апартамента ти.
ами какво да ви кажа- и този в апартамента като го отвием спира всичкия ток,и този долу във входа като изгори пак спира всичкия ток.къде пише ампеража?ама като изгори долния само с горния нестава :(пък горния си има различни копчета за отделните помещения в жилището ??...
П.С.олеле мн съм злее с тоците.

Тема "бушон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: