Dimonrb написа:А така - сам го казваш: "ще се напъва да работи на пълна мощност докато не стане примерно 22 градуса в стаята ". Щом ще работи на пълна мощност, означава че ще загрее по-бързо стаите2v6 написа:...Абе и на мен не ми е много ясно, ама предполагам, че за да имаш независимост на отопляваните стаи. А ми се струва, че преработвайки въздушна система към водна е по-добре да контролираш реагента който топли отколкото резултата от него. В противен случай системата би била много инертна и ще се напъва да работи на пълна мощност докато не стане примерно 22 градуса в стаята от която черпиш информация дори и да не ти е необходимо водата да е загрята на 60 градуса. О там според мен ще и падне и КОП-а
Не може ли датчика за въздух да го монтираш някъде и да си регулира температурата поне в една стая

Обратно - ако си задал висока температура за водата, а в стаята е топло ще се получи и в твоя случай нисък КОП

Да не говорим, че с регулиране на температурата на водата при топло време през деня компресора ще включва-изключва без да има нужда - защо ти е този разход на ток

Ако датчика се сложи в една стая, останалите стаи си остават с независимо регулиране чрез термостатните глави на радиаторите. Необходимо е само в стаята с датчика да се направи първоначална ръчна настройка на дебита през радиатора, така че да стига за другите стаи.
А какво по-хубаво от това, да си щракнеш на дистанционното примерно 22 градуса примерно в дневната и регулирането на тези 22 градуса да е плавно с помощта на електрониката?
Как става при теб регулирането на температурата в отделните стаи?