Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Бат Иво - специалист
маречков написа:
marrrio написа:
Проблема е в картона, никога не съм одобрявал времените решения. Нямаше да пробият мишките тръбите ако бяха в стената изолирани и замазани , плочките също нямаше да паднат. Със сигурност не е по скъпо да се измаже с хоросан, какъв е тоо зор да се правят баните с картон незнам , но всеки има право да си избира сам.
Не в картона проблема, тръбите си бяха под мазилката. Нямах идея, че ще ползвам картон като ги полагах и тогава къртих и ги замазвах в стените. Гадовете са си направили дупка м/у тухлите и са ги пояли от вътре :x . М/у другото и аз вече не бих сложил картон, няма нищо по - хубаво от добрата стара тухла. Не е по - евтино, само времето е по - късо, но .... това не е хактор, който вземам под внимание вече.
Някой нещо по въпросите?
Какво по въпросите?Нали ти написах!Поразкърти на 40см.височина и измажи с стъла и хоросан!Плочките ако не са цяла стена ги залепи с Ц-300 /ц-200/ или има спец. силиконово лепило.Колкото до ел.уреди за гонене на мишки не вярвам в тях.
маречков - специалист
За стъклата ясно, ама няма да къртя всичкия картон и да мажа. Ще сложа, дето съм разкъртил сега.
Явно проблема е в лепилото и майстора.
А фугите с какво да са - фугираща или силикон?
Бат Иво - специалист
Незнам как ти вървят тръбите отвесно/от пода към изходите/ или хоризонтално по стената.Целта обаче е поне покрай тях да има стъкла.Ако излизат от пода е достатъчно 40см. от същия нагоре.Ако вървят по стената ниско тогава лошо сам вземи решение дали да къртиш.Колкото до плочките имах пред вид че когато се разлепят няколко плочки и основата е равна и здрава а плочката чиста се лепи с тънки лепила от рода на ц-300.А вече ти ще си прецениш в зависомост от това колко е голяма стената и колко плочки са се разлепили на същата да ли си заслужава да свалиш остатъка и да се налепят отново на гребен с по-качествено лепило.Фугите по стената се фугират с фугираща смес а ъглите с фугиращ силикон.Като за последно тези процеси трябва да ги прецени майстора на место. :partyman:
jekasus - майстор
Такива плочки за ремонт съм лепил с универсално строително лепило на ЛакпромИзображение с гребен под 4мм и то подови плочи.
маречков - специалист
Най-накрая снимките на проядената тръба

Прикачен файл

06032011(004).jpg снимка 4

Прикачен файл

06032011(003).jpg снимка 3

Прикачен файл

06032011(002).jpg снимка 2

Прикачен файл

06032011(001).jpg снимка 1
jekasus - майстор
Зверско!!! :shock: Егати гладната мишка.
ebahti - майстор
Бах мааму,земи си котка...
mirk - майстор
Не си храниш мишките и си ги оставил на самоиздръжка :-D Ръсни им из мазето няколко пакетчета "червено житце" и проблема ще изчезне.
На мен също ми се е случвало да ми влязат през дренажа във водомерната шахта през зимата и да си похапнат малко порестата изолацията на черните полиетиленови тръби. Явно изолацията не им е била по вкуса и не бяха стигнали до тръбите. След това сложих метална мрежичка на тръбата от която влизаха.
pavkatay - майстор
Просто тръбата е била на пътя на животинката. Не е ядена ,че е вкусна.
А проблема с плочките е гаден,но едва ли е от картона-има много плочки паднали от мазилка и много такива залепени на картон за вечни времена.
biser80 - специалист
Колега,в бриколаж има такива машинки.Мисля че бяха към 30-35лв.и вършат работа.Купих на комшията такава от там,понеже каза че вечер ходят по тавана и не може да спи.От тогава каза че не е чувал нищо.

Тема "Новите ми плочки падат, а мишка ми изяде водопровода :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: