Ahmakov, сигурен ли си в това което си написал? В частта за изхвърлянето и батерията? Това не е от ония уреди дето ги набутва топлофикация.

LazarGanev написа:Аз се чудих дълго, но разбрах защо казвате, че не става за система с бойлер. Това е един водомер с два датчика - мери количеството на преминалата вода и разликите в температурите. Става за системи с бойлер, но ако бойлера е с водна серпентина. Ако се топли от фреона, тогава няма как да стане.точно това имам в предвид, моя бойлер е фреонов. няма как да се отговори на въпроса "колко топлина е произвела термопомпата"
naughty написа:точно това имам в предвид, моя бойлер е фреонов. няма как да се отговори на въпроса "колко топлина е произвела термопомпата"Ти имаш 2 в 1 - един компресор грее два топлообменника фреон-вода. Измерването на получената топлина може да стане с два топломера - един за отоплението и втори за бойлера
2v6 написа:Термопомпа понякога "яде" от топлината на бойлера, понякога добавя топлина. разгледай внимателно ЕКГ-то дето съм сглобил. тоест и без да ползвам болера, температурата в него играе нагоре надолу. а ако навън стане по-топло, направо почва да си тегли от бойлера цялата топлинка..naughty написа:точно това имам в предвид, моя бойлер е фреонов. няма как да се отговори на въпроса "колко топлина е произвела термопомпата"Ти имаш 2 в 1 - един компресор грее два топлообменника фреон-вода. Измерването на получената топлина може да стане с два топломера - един за отоплението и втори за бойлера
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: