Здравейте! Нов съм в този много полезен за мен форум. Започнах изграждане на локално парно в новозастроена къща, която е на два етажа. От първия етаж ще отоплявам 50 кв. Втория етаж е 100 кв. заложил съм тръби PEX AL PEX Ф16 , като всеки радиатор е на отделен кръг. Първия етаж ще отоплявам с конвекторен радиатор 1бр., втория етаж имам хол 40кв. с три радиатора с по 17 глидера Н500, три стаи с по 15 кв. и радиатори с по 18 глидера Н500, антре 10кв. с радиатор 12 глидера Н500 , баня с радиатор 4 глидера Н 500 и бойлер 120л. смятам да горя само дърва т.к. ми излизат най евтино, не искам котел а някоя по мощна печка на дърва, която ще е в стая 30 кв. на първия етаж и не съм предвидил радиатор там. Височината на етажите ми е 2.6м. Всичките изчисления съм си ги направил с помоща на форума. Въпросите ми са:
1. Достатъчни ли са киловатите на радиаторите за всяка стая?
2. Кава печка и колко киловата да е водната и риза?
3. Отворена или затворена система?
4. Със или без трипътен вентил?
Благодаря предварително!
П.П. Kякъде в нета намерих печка Eкватор 6 на фирма Зоти която е с 38kw тръбна водна риза. Възможно ли е тази мощност да е реална?
1. Достатъчни ли са киловатите на радиаторите за всяка стая?
2. Кава печка и колко киловата да е водната и риза?
3. Отворена или затворена система?
4. Със или без трипътен вентил?
Благодаря предварително!
П.П. Kякъде в нета намерих печка Eкватор 6 на фирма Зоти която е с 38kw тръбна водна риза. Възможно ли е тази мощност да е реална?
Прикачен файл
fireplace2_8.jpg (7.5 KиБ) Видяна 11519 пъти