Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nik80 - специалист
безплатен обяд няма :)
Последна промяна от nik80 на ср мар 30, 2011 2:27 pm, променено общо 1 път.
emilvtc - специалист
mika написа:
emilvtc, изглежда главната ти цел е била да избегнеш замърсяването на СВД и направляващи, като сложиш П-образни капаци на X и Y, въпреки че по този начин изнасяш шпиндела малко по-напред, увеличавайки рамото и оттам усилията върху Y. Предполагам по същата причина си избрал да натовариш мотор Z със собственото му тегло и по-тежка конструкция. При мен Z ос е обратнa на твоята, но не смятам, че 2-3 килограма отгоре биха променили нещо съществено. Задвижвам я със стъпков двигател 3Nm свързан с палцов съединител към СВД 1605-4 и носи 1.5Kw шпиндел с въздушно охлаждане без проблем.
Да, точно това исках - да защитя осите и СВД-тата от стружки и охл. течност. Да, рамото става малко по-голямо и понеже не мога точно да исчисля конструкцията - "наплюнчих" пръста и преоразмерих може би доста здраво констрикцията ...

И при мен шпиндела е 1.5кW.
Инфото, което ми даваш ме обнадеждава, че ще се справя и с 2.8Nm мотора, който вече имам. Като "допиша" софт-а на драйвера за моторите - ще го пробвам.
STEPER - специалист
Няколко въпроса относно конфигурирането на Mach3 в областта - Engine Configuration....Ports&Pins...Inputs signals.
1.Как да се разбират сигналите x++ , x- ? :?
Аз ги възприемам като лимит по X максимално и лимит по X минимално което се покрива с Home сигнала.Правилно ли е това?
2.Как се конфигурират сигналите HOME? Достатъчно ли е само задаването на номера на порта и пина.?
Въобще какво се очаква да се случи при работа? Стъпковия двигател да спре на позиция където е поставен датчика предполагам.
Проблема е там,че аз използвам напълно разделен галванически с оптрони интерфейс между PC-то и дрйверите за моторите.
Когато конфигурирам съответния порт и входовете за HOME -10,11 и 12 за трите оси нищо не се случва - двигателите не спират на тази позиция.
Всъщност като хардуер всичко работи - ако са конфигурирани като E-stop няма проблем,входовете работят.Издънката е някъде софтуерно
в Mach-а който не разпознава сигналите HOME при неговото конфигуриране.
3.И още един въпрос - за какво са сигналите INPUT 1,2,3 и 4,PROBE,INDEX,LIMIT OVRD,THC ON,OEM TRIG 7,8,9,10,11,12,13,14 и 15?
Всъщност 7,8,9,14 са OUTPUT SIGNALS а 10,11,12,13 и 15 са INPUT SIGNALS. Дали те нямат някакво отношение към HOME конфигурацията.
4.И накрая за какво служи , JOGX++ и JOGX- и TIMING?
Дано съм бил ясен и разбран. :?:
Поздрави
nik80 - специалист
Последна промяна от nik80 на ср мар 30, 2011 2:28 pm, променено общо 1 път.
STEPER - специалист
nik80 написа:
http://machsupport.com/docs/Mach3Mill_I ... Config.pdf
http://machsupport.com/docs/Mach3Mill_1.84.pdf

чети описанието
Чети ама на времето да бях учил английски #-o
Имам ги,но не можах да се оправя.
Важното е да свикнеш с езика :rolleyes:
nik80 - специалист
STEPER написа:
nik80 написа:
http://machsupport.com/docs/Mach3Mill_I ... Config.pdf
http://machsupport.com/docs/Mach3Mill_1.84.pdf

чети описанието
Чети ама на времето да бях учил английски #-o
Имам ги,но не можах да се оправя.
Важното е да свикнеш с езика :rolleyes:
писах ти лично съобщение
basejn - напреднал
STEPPER . Тази интегрална схема която си показал на снимката ще ми свърши страхотна работа но къде мога да я намеря.Търсих в няколко сайта но не я намерих.
STEPER - специалист
basejn написа:
STEPPER . Тази интегрална схема която си показал на снимката ще ми свърши страхотна работа но къде мога да я намеря.Търсих в няколко сайта но не я намерих.
На Ebay
basejn - напреднал
За 12 долара парчето в ибей не си струва. По ефтино би излязло ако ползвам вместо всяка схема по един микроконтролер за по 9 лева който да обработва само сигнала на енкодера . Но ако намеря тая смеха на сносна цена в бъл;гария би била супер полезна.
nik80 - специалист
Последна промяна от nik80 на ср мар 30, 2011 2:28 pm, променено общо 1 път.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: